Glace au Four med Hallon

Detta är verkligen en traditionell dessert som vi inte gör allt för ofta! Det är synd för det är väldigt gott och framförallt så kan man ta lite vad man har. Istället för vaniljglass kan man ta någon annan favorit, man kan ta andra bär, kanske lite kaksmulor på och sedan en smaksättning på marängen.

Ingredienser för ca 8 personer:

En halv sockerkaka
ett pkt frusna hallon
2 pkt GB Gräddglass i kvadratisk förpackning
3 ägg vitor
2 msk strösocker

Gör så här:
Vispa äggvitorna i ett hårt skum. Blanda försiktigt ned sockret med en spatel.
SKiva sockerkakan i 5 cm tjocka bitar, fyra cm om det funkar. Lägg ut på sidan i en stor ungsfast form. Strö de tinade bären över kakan. Lägg sedan på glassen och bred till sist på marängen. Var noga med att täcka glassen ordentligt! In i ugnen i 250 grader, det tar högst tre minuter att få marängen gyllene! Ut ur ugnen och servera direkt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0