Fredagsmat!

                
Dagens middag! Det blir alltid lite lyxigare och lite fetare mat hos oss på helgen. Varför det alltid blir lite onyttigare vet jag inte riktigt men hursomhelst!  Idag blev det bakadpotatis, blodig biff och grönsaks kompott med lök, champinjoner, smör och lite rött vin. Var faktiskt väldigt gott, och mättande!

Ingredienser 2 pers.
2 bitar biff, viklen du vill
en röd lök
3 champinjoner
2 bakpotatisar
smör
persilja

Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader. När ugnen är tillräckligt varm, gör två små snitt i varje potatis (så att de inte exploderar) och lägg in dem i ugnen. Sätt klockan på 45 minuter.
Duka och fixa dricka.
värm två plattor med två stekpannor på med smör i vardera.
I ena plattan, stek ihop tunt skivade champinjoner och skuren rödlök i en rejäl klick smör och en skvätt rödvin.
I den andra stekpannan, stek på köttet snabbt på båda sidor på hög värme så att de får färg. Salta och peppra under tiden. Lägg på ugnsfolie och sänk plattan till väldigt låg värme. Nu är det bara att ta bort köttet när man tycker det är klart. Der beror på om man vill ha rare, medium eller welldone. Skär ett litet snitt i biffen så ser du.
När allting är klart, lägg upp biffen på tallriken och lägg grönskerna på. Lägg på bakpotatisen på tallriken, öppna den och lägg i en klick smör. Stänk lite sky runt på tallriken och dekorera med persilja. Om man tycker det blir tort kan man ha lite bea eller cantadou till.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0