Gårdagens Rätt!

Ok, jag ska börja med att berätta att detta ÄR godare än vad det ser ut! Biff-smörgås har blivit något av kult hos våran familj! Ibland har vi chips och mammas fondue-sås till och ibland kör vi den här, med pepparot och ägg! Våga prova! Snabbt går det oxå!

Pepparots-Smörgås!

Ingredienser 2 personer:

Två bitar biff, om man vill kan man lyxa till det med oxfilé!
Två skivor formfranska
Riven pepparot, ungefär 1.5 dl
Två saltgurkor
1 Tomat
1 salladshuvud
2 ägg

Gör så här:

1 Stek Biffarna medium. Börja på en hög temperatur så att biffarna snabbt får färg. Sänk sedan värmen så att biffarna blev vallagade. Skär i köttet för att se hur det ser ut. Det ska vara rosa, dock inte rått!
2. Rosta bröd-skivorna, skär gurkan och tomaten i fins strimlor/skivor.
3. Tvätta salladen noggrant och lägg upp några blad på två tallrikar tillsammans med gurkan och tomaten.
4. Lägg en rostad skiva på varje tallrik och lägg sedan på köttbiten.
5. Strö över pepparot.
6. Separera äggulorna från vitorna och häll en gula var över biffarna. Strö öve rlite hackad persilja.
7. Varsegod och ät!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0