Bakfias Videobak, avsnitt 2

Recept på muffinsen och frostingen kommer inom kort att publiceras! Jag hoppas ni tyckte om avsnitt 2!

Vinnaren är...

Emelie som för tillfället har tävling i familjen om vem som kan hålla sig längst utan godis, Emelie, nu kommer du att förlora! Grattis Emelie till choklad och lakritsstängerna!

Lella: Jag är med o tävlar!:) Min mamma älskar lakrits och jag skulle ge dom till henne om jag vann:)
http://lella.blogg.se/2010/april/sotsakstavling.html
Kram!
Grattis Lella och hoppas din mamma tycker om godiset!

Vinnarna, maila mig era adresser så kommer ett paket på posten!

Tack så hemskt mycket till alla ni andra som tävlade, nästa vecka kommer det upp en ny tävling här på bloggen så missa inte att testa lyckan då!
Något ni inte heller ska missa är bloggen här på fredag då bästa Videobak har visning. Trevlig Onsdagskväll hörrni!

Superduper Morotsmuffins

Detta är nog de saftigaste morotsmuffinsen jag någonsin gjort och jag kan bara tänka mig hur de kommer bli som en enda god morotskaka, supergoda tror jag! De fina formarna kommer från Mother Bear och är verkligen fina, lite rustika och roliga eftersom de har en annorlunda form.

Dessa fick ingen frosting på sig, endast lite florsocker, och ibland tycker jag att det är galet gott att äta muffins utan "fluff" på. För då smakar de ju verkligen muffins eller hur? Men, det blir de ändring på redan i eftermiddag då nya avsnittet av "Bakfias Videobak" ska spelas in. Då blir det mycket "fluff". Kan ni gissa vad jag ska baka?

 

Morotsmuffins, ca 4 st

3 st morötter rivna

2 ägg

1.5 dl råsocker

3/4 dl rapsolja

1/2 tsk vaniljsocker

1/2 msk bakpulver

1 tsk kanel

1/2 tsk ingefära

1 tsk kardemumma

 

Gör sä här:

Vispa upp ägg och socker.

Blanda der morötterna och rapsoljan.

Blanda alla torra ingredienser och rör ned i smeten.

Fyll muffinsformar och grädda i 150 grader i 45 minuter!

 

Förresten: Missa inte tävlingen som avslutas imorgon där du kan vinna mumsigheter från Chokladfabriken!



Blåbärsmacaroons

Blåbärsmacaroons blir verkligen galet gott, dock ganska så sött men jag ser inte att det kan vara ett problem! Söta blir de med lite strössel på toppen och galet god blåbärskräm mellan.

 

 

Blåbärsmacaroons, ca 20 st

3 dl mandelmjöl (malen mandel)

3 dl florsocker

2 äggvitor

1/2 msk strösocker

1/2 krm ättika

1/2 krm maizena mjöl

1 tsk vaniljsocker

100 g vitchoklad

50 g smör

1/2 dl blåbärssylt

 

Gör sä här:

Mixa mandeln fint och blanda med florsockret.

Vispa upp äggvitorna till ett skum och vispa ned strösockret.

Vispa upp till ett hårt skum och vispa ned ättika och maizena.

Vispa till ett fast skum och rör ned lite i taget av mjöl blandningen med en slev. Varva med vaniljsockret.

Fyll en sprits och spritsa ut små rundlar på en bakpappersklädd bakplåt.

Grädda i 12 minuter i 150 grader. Om du som jag har en ojämn ugn, kör då först 6 minuter. Sedan ut med plåten, vrid den ett halvt varv och sedan in med andra änden i 6 minuter till.

Låt svalna. Lyft pappret från plåten.

Smält chokladen i vattenbad och ta bort från värmen.

Rör ned smöret och sylten.

Lått stelna lite.

Spritsa eller bred på krämen på kakorna.


Redo för Leverans!

Sådär, nu var macaroonsen redo för leverans! Vad tycker ni, ser de fina ut?


En beställning av Macaroons!

Idag har jag ett prjekt, att baka 60 st macaroons till min första beställning! Det blir 30 citronmacaroons och 30 chokladmacaroons. Åh vad kul! Jag önskar er en härlig lördag fina läsare, ut och njut av solen!


Vinn Lakritskolastänger från Chokladfabriken!

Denna tävling får ingen som gillar chokald, kola, lakrits eller sötsaker missa! I ett samarbete med chokladfabriken har nu två lyckliga bloggläsare chansen att vinna tre st supergoda lakrtistkolastänger var. Det är härligt sega stänger med en liten gnutta havssalt på vilket jag tycker blir toppen gott! Ta chansen och vinn lyxigt lördagsgodis!



Vill du vinna? Då gör du sä här:

Om du har en blogg: Skapa ett inlägg på din blogg med länk hit till inlägget. Kommentera även i kommentarfältet.
Om du inte har en blogg: Kommentera i kommentarfältet.

Lycka till och kör hårt då tävlingen avslutas den 29/4!

Rosendrömmar

Rosendrömmar får en ganska speciell smak, men om man som jag älskar lukten av rosor, då tror jag inte det ska vara något problem! För, rosendrömmar smakar rosor, det är nämligen rosensocker i som är gjort på torkade rosor och strösocker. 3 dl strösocker och 1 dl torkade, mixade rosblad funkar. Jag tycker i alla fall att de blir otroligt goda och våriga, och sedan är det ju lite roligt att använda blommor i bakverken, eller hur?

 

Rosendrömmar, ca 20 st

1 dl rosensocker

2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1 dl rapsolja

1 tsk hjorthornssalt

4 dl vetemjöl

 

Gör så här:

Vispa socker och smör pösigt.

Tillsätt oljan lite i taget. Blanda alla torra ingredienser ich rör ned i smeten.

Forma små bollar och lägg på en bakpappersklädd pakplåt.

Grädda i 150 grader i ca 15-20 minuter.


Mintmacaroons med Polkagrisar

I helgen blev det dessa underbara macaroons med smak av mint och vitchoklad. Visst blev de söta? Det recept jag har använt är en kombination av många olika recept och resultatet av några dagars prövning, men detta är i alla fall ett recept jag kommer hålla mig till i framtiden då det inte är särskilt komplicerat och eftersom det går ganska snabbt att göra. Och självklart eftersom resultatet blir oerhört läckert! Det finns en massa äggvitor i mitt kylskåp just nu, så jag lovar, det kommer komma fler recept på macroons i framtiden!

 

Mintmacaronns med polkagrisar, ca 20 st

3 dl mandelmjöl (malen mandel)

3 dl florsocker

2 äggvitor

1/2 msk strösocker

1/2 krm ättika

1/2 krm maizena mjöl

1 tsk vaniljsocker

50 g vitchoklad

25 g smör

2 droppar pepparmint-arom

En handfull polkagrisar

 

Gör sä här:

Mixa mandeln fint och blanda med florsockret.

Vispa upp äggvitorna till ett skum och vispa ned strösockret.

Vispa upp till ett hårt skum och vispa ned ättika och maizena.

Vispa till ett fast skum och rör ned lite i taget av mjöl blandningen med en slev. Varva med vaniljsockret.

Fyll en sprits och spritsa ut små rundlar på en bakpappersklädd bakplåt.

Grädda i 12 minuter i 150 grader. Om du som jag har en ojämn ugn, kör då först 6 minuter. Sedan ut med plåten, vrid den ett halvt varv och sedan in med andra änden i 6 minuter till.

Låt svalna. Lyft pappret från plåten.

Smält chokladen i vattenbad och ta bort från värmen.

Rör ned smöret och aromen i bitar och droppar.

Lått stelna lite.

Spritsa eller bred på krämen på kakorna.

Krossa polkagrisarna och sila av dem.

Rulla kanten av kakorna i splittret.

 


Och Vinnaren är...

Emma: www.gatanfram.blogg.se!

Emma maila mig gärna din adress så kommer priset på posten!
Stort Grattis och tack alla ni andra som tävlade! Håll utkik i bloggen så ser ni snart andra vinstchanser här i bloggen!

Min goda Rabarber-och Jordgubbspaj

I lördags var det dags för årets första jordgubbs-och rabarberpaj och gissa om den blev goda! Rabarber och jordbubbar är lätt det bästa som finns så här på sommarhalvåret. Tänk er en paj i trädgården med strålande sol, några humlor och kall saft! Åh, jag längtar! Under tiden, i väntan på vädret, får vi hålla oss tillgodo med pajen, men det går ju bra också!

 

Min goda Rabarber-och Jordgubbspaj

pajdeg:

2 dl vetemjöl

1 dl strösocker

100 g kylskåpskallt smör i kuber

2 äggulor

1 1/2 dl havregryn

 

Blanda snabbt ihop smör, mjöl, socker med fingertopparna till en smulig deg.

Blanda alla andra ingredienser och tillsätt i degen. Tillsät även gulorna.

Tryck ut i en pajform och grädda i 175 grader i 20 minuter.

 

Fyllning:

500 g jordgubbar

3 stjälkar rabarber

2 tsk potatismjöl

2/3 dl strösocker

 

Skölj jordgubbarna och skiva dem.

Skala rabarbern och skiva dem.

Blanda alla ingreidenser i en skål och strö över pajformen.

 

Topping:

100 g smör

1 1/2 dl havregryn

2 tsk vaniljsocker

1 dl strösocker

 

Smält smöret i en kastrull och blanda alla ingredienser i den till den smulig deg.

Strö över pajen.

Grädda i ugnen i 150 g i 30 minuter.

 

Servera med vispgrädde!


Jag skulle bli så galet glad om ni ville rösta på mina muffins!

Läste hos duktiga Kalasgott att hon var med och tävlade i tävlingen "Cake of Sweden" och jag tyckte det lät så roligt att jag också ville  vara med!

Mitt bidrag blev dessa sötnosar. Ett par muffins där halva är choklad, halva hallon, och i mitten lite "crunch" och marabou. Låter det som ett recept i din smak? Snälla rösta då på mig här! Jag skulle bli så galet glad om jag vann och det skulle verkligen betyda väldigt mycket! Man röstar på de små cupcakesn bredvid Recept namnet:)

Vinsten är en resa till Shanghai där ens bakverk kommer att stå plats på en utställning, härftigt eller hur? Så snälla, rösta på mig, och ha en underbart härlig Lördag! Det ska i alla fall jag ha då det idag är dags för årets första jordgubbs-och rabarberpaj!

Kram på er!


Lavendelskorpor

Självklart måste jag använda det goda sockret jag gjorde i mitt första videoinlägg och då föll lotten på lavendelskorpor vilket blir underbart somrigt och härligt! Detta blir även mitt bidrag till Söta Sakers bakutmaning denna månad då temat var: Vår!

Skorporna funkar även med rosensocker vilket det snart kommer recept på! Om man vill kan man doppa ena halvan av skorpan i vitchoklad, då blir den alldeles förföriskt god!

 

Lavendelskorpor, ca 20 st

lite mer än 60 g smör

2 msk lavendelsocker

1/2 ägg

1.5 fl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1/2 dl röd mjölk

3/4 dl grädde

1.5 dl havregryn

 

Gör så här:

sätt ugnen på 200 grader och rör matfett och socker pösigt. OBS! Glöm inte att sila av lavendelblommorna from sockret!

Tillsätt ägget och rör om.

Blanda alla torra ingredienser och rör försiktigt ned i äggsmeten. Varva med mjölken och grädden.

Forma två längder på en bakpapperkläddplåt och grädda i ca 20 minuter.

Ta sedan ut längderna ur ugnen och skär dem i bitar. Lägg på sidan och in i ugnen igen, denna gång i 100 grader i 40 minuter!

Låt svalna!

 


Tips Någon?

Sitter här och försöker bestämma nästa bakverk inför Nästa veckas videobak! vad vill ni se att jag bakar? Några önskemål?

Om du gillar te, Kolla in den här Tävlingen!

Är du, liksom jag, en riktig te-oholic och älskar goda teer!? Då ska du vara med i den här tävlingen där du har chansen att vinna 5 goda teer från Tehuset Java i Stockholm. Tehuset var även snälla och slängde ner den fina Marimeko Grytvanten som pris. Låter detta som en tävling du vill vara med i?

Smakerna är: "Söder om Ven", "Imperial 1:st Garden", "Mambo Jambo", "Choklad, Chili & Äpple" och "Lunda Blandning"!



Du tävlar så här:

Om du har en blogg: Skapa ett inlägg på din egen blogg och länka till detta inlägg. Kommentera även i kommentatorsfältet nedan!
Om du inte har en blogg: Lämna en Kommentar i kommentatorsfältet!

Tävlingen pågår till och med 20/4. Lycka till nu!

Missa Inte Morgondagen!

Den här dagen har varit så otroligt rolig och spännande att jag nu är helt slut! Och morgondagen blir inte heller så dålig här på bloggen. Då blir det tävling så missa inte det! Kan redan nu säga att priset är en favorit som jag gärna unnar mig hela tiden!

Första Försöket med Sugarpaste!

Igår kom min leverans med sugarpaste och blomutstickare på posten och jag blev så inspirerad att jag blev tvungen att prova göra någonting direkt! Jag beställde från kakburken.se vilket fungerade jättebra med snabb leverans och allt. Jag har inte använt sugarpaste förut, eller sockerpasta som det heter på svenska, dels för att jag har klarat mig bra utan och dels för att man måste beställa på nätet vilket jag ibland har lite svårt för då jag vill ha varan "direkt" om ni förstår. Men här är i alla fall reslutatet av det första försöket med sugarpaste! Jag använde min gulda glitterfärg också, visst blev det fint? Cupcakebotten kan vara vad som helst, kanske det här eller den här?


Hemmagjord Vaniljglass

Om ni inte har gjort hemmagjord vaniljglass någon gång så tycker jag det är hög tid. Det blir nämligen superläckert och mycket godare än köpt glass. Denna vaniljglass blir väldigt krämig och lite gräddig i smaken och passar enligt mig därför allra bäst till en ljummen äppelpaj! Om man vill servera glassen lite festligt kan man ta några martini glas, gnida kanten med citron och sedan doppa i strössel, mycket godare än att doppa i salt kan jag lova!

 

 

Hemmagjord Vaniljglass, 1 bunke

2 vaniljstänger

5 msk vatten

3 äggulor

3 äggvitor

2 dl vispgrädde

1 dl röd mjölk

1 dl siktat florsocker

 

Gör så här:

Skär vaniljstängerna på längden och koka dem i 5 minuter under lock. Låt svalna utan lock.

Vispa äggvitorna till ett löst skum. Öka hastigheten och vispa till ett styvt skum.

Vispa grädden och mjölken, japp mjölken också. Vispa ned äggulorna och florsockret och vispa tills det blir pösigt.

Skrapa ut vaniljfröna och lägg ned dem i ägg/grädd blandningen.

Rör försiktigt ned äggvitan, lite i taget.

Täck bunken med platsfilm och in i 2 timmar.

Rör om i glassen och häll ned den i en frys tålig bunke med lock.

In i frysen!

 


Blåbärsmuffins med citron

Till att börja med vill jag bara säga TACK för de fina reaktionerna och kommentarerna angående mitt första videoinlägg! Det värmer verkligen och ger mig extra driv till nästa inlägg så TACK!

Okej, om jag ska berätta lite om muffinsen! De som var lite extra uppmärksamma under videoinlägget såg kanske att det fanns nybakade muffins på en tallrik bredvid, detta är de muffinsen! Blåbärsmuffins är nog den muffin sorten som jag gillar allra bäst. Av muffins alltså, Cupcakes är ett helt annat kapitel! Dessa muffins är söta, som vanliga muffins, medan topingen är ganska syrlig med citronen och den osöta glasyren. De blir ganska matiga också, p.g.a. havregrynen vilket inte jag inte tycker gör något, då kan man äta dem som mallanmål!



Blåbärsmuffins med Citron, ca 12 st
3 ägg
1 dl mörkt muscovado socker
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1/2 dl röd mjölk
1/2 dl turkisk yoghurt
3 1/2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal från 1 citron
250 g frysta blåbär
1 msk potatismjöl

50 g mjukt smör
100 g färskost
1 msk florsocker

1 citron
Färska eller torkade blåbär

Gör så här:
Vispa ägg, strösocker och muscovado socker pösigt.
Smält smöret och vispa ned mjölken och yoghurten. Rör ned i äggsmeten.
Blada alla torra ingredienser och citron skal vänd ner i smeten, försiktigt,
Blanda de frysta bären med potatis mjöl. Blanda försiktigt ned i smeten.
Klicka ned smeten i mufinsformar som står i en muffinslåt, ca 3/4 av formen.
Grädda i 175 grader i ca 25 minuter, Muffinsen ska inte vara kladdiga, men inte heller helt torra, haha, ni förstår!
Låt svalna.

Blanda smör, färskost och florsocker. Bred på muffinsen.
Skär citronen i klyftor och lägg på glasyren. Strö på lite blåbär och florsocker.

Premiär-Bakfias Videobak

Detta är då vad den lilla premiären var! I premiär-avsnittet blev det en gå-bort present men tanken i framtiden är att det ska bli cupcakes, inläggningar, pajer och tårtor mm.
Och självklart får ni komma med önskemål eller tips på vad jag ska göra! Hoppas ni tycker om idéen! Och nja, något leila kök har jag inte men det får funka ändå! Nu vill jag höra! Vad tycker ni? Kram på er!

Missa Inte!

Imorgon (8/4) så är det Premiär här på bloggen! Missa inte! Är lite nervös just nu men jag ska äta en nybakad muffin så känns det säkert bättre!

Några Fynd från Göteborg

Efter Göteborgsresan så hittade jag en massa söta burkar, kryddor osv. tack för de superbra tipsen! Här är några av de fina inköpen, jag är mycket nöjd!

Finfina kakburkar, muffinsformar, pralinformar och doftljus som luktar Vitchokladtryffel!

 

Torkade lavendel och torkade rosor.

 

Update: Burkarna hittade jag på Haga Nygata, en liten butik som jag tyvärr inte vet vad den heter men den hade väldigt många små prylar!

Update: Burkarna finns tydligen på Mique, Lagerhaus och jag har även sett dem på tehuset Java på Odengatan i Stockholm.


Frusen Hallonpannacotta Paj

Den här mumsiga pajen ska ätas kall, riktigt kall, nästan frusen faktiskt. Då kommer den allra bäst till sin rätt. Den fräscha pannacottan går även att göra utan botten och hälla i glas, sedan rakt in i kylskåpet! Eller prova pannacotta pajen med blåbär, också supergott!


Frusen Hallonpannacotta Paj, ca 15 bitar
25 vitchokladkakor (jag använde mig av Ica's vitchokaldcookies med tranbär)
75 gram smör
2 dl vispgrädde
3 dl röd mjölk
2.5 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 gelatinblad
250 g frysta hallon

Gör så här:
Mixa smöret med kakorna och tryck ut i en paj form med löstagbar botten. Ställ kallt.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Ställ åt sidan.
Koka upp grädden, mjölk, socker och vaniljsocker. Sjud under lock i 15 minuter.
Ta upp gelatinet och rör ned i den varma mjölken. Sila ned det hela i en bunke.
Blanda ned de frysta bären och låt stå så tills det har svalnat något.
Häll smeten i paj formen och ställ svalt tills pannacottan har fått den rätta konsistensen.
Sedan in i frysen tills servering.
Ta fram någon minut innan du ska servera pajen.

Varm choklad Klubbor

Varm choklad är inte bara en livsviktig föda under vintern utan det funkar förträffligt nu under våren också, för man kan väl ändå säga att våren är här, fast än den är väldigt kylig!
Och med detta recept så blir det hela mycket enklare, du behöver inte blanda kakao, socker, grädde, mjölk osv varje gång du ska ha en riktigt god kopp, nu är det nämligen bara att ta en liten klubba och stoppa ned den i en kopp varm mjölk. Snurra klubban och vips så har du en ångande, het och mumsig chokladkopp!

Varm Choklad Klubbor, ca 6 st
50 g vitchoklad
50 g mörk 70 % choklad
15 g smör, delat i två lika stora bitar
1/2 msk ljus sirap
4 msk vispgrädde
Gör så här:
Koka upp grädden med sirapen.
Hacka chokladen och lägg i två bunkar, vit i en och mörk i en.
Häll hälften av grädden över ena bunken med choklad och resten över den andra.
Blanda i lika delar smör i båda bunkar och blanda till släta krämer.
Ta fram en isbitsform och fyll 6 bitar med vitchoklad till hälften. Frys i 10 minuter.
Kräma nu på den mörka chokladen på den vita chokladen och låt frysa i 10 minuter.
Stick nu ned en glassbinne i varje form och riv över vit choklad.
Låt stå i kylen över natten.
Rör ned i en kopp varm mjölk!
Tips: Krydda chokladen med saffran, rosépeppar, kanel eller kardemumma för en annorlunda smak!

Julie & Julia

Jag är kär..i en film, person, legend, säg vad ni vill. Julie & Julia, oj, oj, oj! Julia Child är min nya stora förebild och gissa om jag blev lycklig som få när mamma kom på att vi nog hade hennes kokbok på landet. Nej men, oj vad bra! Nu blir det till att bena ur en anka (gulp!), göra egna alådober (det kommer nog mina farmor att tycka om) och annat smått och gott som Julia gjorde och som förmodligen kommer att sluta i katastrof här hemma.
Men, men, jag vill ju inte avsluta livet utan att ha benat ur en anka så det är väl lika bra att bara ta tag i det hela, eller vad säger ni?
Nu när detta inlägg bara fick handla om en massa tankar är det väl lika bra att jag kör det hela fullt ut och grattar någon på födelsedagen. Grattis Linn till 18 år!!!! Skulle gärna vilja vara där och ge dig en tårta men, men, nu blev du ju kändis på bloggen istället! GRATTIS, och ha en fortsatt mysig kväll alla ni andra därute!

Påsktårta med Choklad och Hallon

Påsktårta är ett måste här hemma och i år gjorde jag tårtan med chokladbotten, hallonsmörkräm och chokladsmörkräm. Mums så god den blev! På toppen hade jag sockerblommor och Maltezers som skulle föreställa ägg. Hög och fin blev den men man orkar bara en bit, den är väldigt mättande!

 

 

Påsktårta med Choklad och Hallon, ca 15 bitar

300 g mjukt smör

3 dl strösocker

1.5 dl mörkt muskovado socker

5 ekologiska ägg

7 1/2 dl vetemjöl

1 dl kakao

50 g smält 70% choklad

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bikarbonat

4 dl kallt vatten

 

Chokladsmörkräm:

200 g mjukt smör

4 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

2 msk kallt kaffe

2 dl florsocker

 

Hallonsmörkräm:

250 g mjukt smör

2 dl florsocker

250 g hallon

2 tsk vaniljsocker

 

Maltezers

Sockerblommor

 

Gör så här:

Blanda smör, vaniljsocker och socker.

Vispa ned äggen ett i taget.

Blanda alla torra ingredienser och blanda försiktigt ned i smeten.

Blanda försiktigt i vattnet.

Smöra och bröa två formar och dela upp hälften av smeten i varje form. Grädda 35-40 minuter vardera i 150 grader i varmluftsugn.

Låt svalna.

 

Vispa ihop alla ingredieserna till smörkrämarna i varsin bunke.

Bred hallonsmörkrämen på en kaka, sedan på med en kaka till och bred på chokladsmörkrämen.

Dekorera med blommor och godis.


Vad vill Ni ha i ert Påskägg?

Glad påsk på er fina läsare! Nu är påsktårtan i ugnen och påskägget hittade jag precis! Jag äter inte så mycket smågodis i vanliga fall men på påsk är det ju tradition! Mina favoriter är de stora napparna och mintfyllda chokladmedaljongerna. Eller choklad i stora lass funkar utmärkt också, géléhallon med! Så, vilka är dera favoriter i påskägget? Tell me! Väldigt nyfiken!

Årets påskägg var sanerligen lyckat!


Hjälp Mig Med Tips!

Snart blir det en liten trip till Göteborg nu när det är påsklov och jag undrar om NI har några tips på bra kaféer, restauranger, butiker, mat-shops, lunchställen, konditorier, bagerier etc. Jag har sökt lite på nätet och så, försöker även komma ihåg något speciellt från när jag var där senast men det är tomt! Vill inte missa något när jag befinner mig i Sveriges näst största stad. Så snälla hjälp mig! Vad får jag inte missa?

Var hittar man t.ex. den bästa muffinsen i Göteborg?

Macarooner med Passionsfrukt

Dessa macaroons är härligt gula och passar perfekt till påsk! Receptet som jag har använt kommer från "allt om mat" men jag kan tyvärr inte säga att det är optimalt då de spricker. Men, goda blev de i alla fall och jag fyllde mina med härliga smörkräm med passionsfrukt. Istället för påskägg passar de perfekt att ge bort i cellofan påsar med fina band runtom. Vad tycker ni? Skulle ni bli glada för dessa i påskägget?



Macaroons med Passionsfrukt, ca 20 st
2 äggvitor separerade
150 gram mandelmassa
50 gram florsocker + 50 gram florsocker
några droppar gul karamellfärg
Smörkräm:
200 g mjukt smör
2 tsk vaniljsocker
1 dl florsocker
innehållet från 2 passionsfrukter
Gör så här:
Blanda 1 äggvita med mandelmassan i en bunke. Blanda ned 50 g florsocker.
Vispa upp 1 äggvita till ett hårt skum, blanda ned resterande 50 g florsocker försiktigt i vitan.
Blanda ned äggviteskummet försiktigt i mandelblandningen. Droppa i några droppar gul karamellfärg.
Spritsa ut små rundlar på en bakpappersklädd plåt och låt dem vila där i ca 1 timma.
Grädda i 150 grader i 10-12 minuter.
Vispa smöret krämigt tillsammans med vaniljsockret. Vispa ned florsockret.
Blanda försiktigt ned innanskråmet av 2 passionsfrukter i smörkrämen.
Fyll en spritspåse med krämen och spritsa på krämen på hälften av kakorna.
Tryck fast resterande kakor på varsin kaka med kräm.
Lägg ned i fina callofan påsar och knyt påskiga band runt om dem!

RSS 2.0