Chèvre Annorlunda
Detta goda drinktilltugg/ förrät är verkligen en klassiker! Men jag har gjort en liten twist på chèvre chaud, och den blir supergod. Bara att bre på knäcke, eller som här, en god kavring. En getostbit räckr till fyra stycken pers, då får alla ungefär en var, jag gjorde två olika då vissa här hemma inte tål nötter. Den ena här uppe med sesamfrön och den andra med valnötter. Lite ruccola på toppen och Volià! Mums!
Ingredienser till två st getostar:
2 bitar chèvre, ca 3 cm tjocka
5 valnötter
sesamfrön
flytande honung
några blad ruccola
5 skivor kavring eller lite knäcke¨
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Sätt båda getostarna på en plåt med bakplåtspapper. om du vill ha på sesamfrön brer du först på ett ordentligt lager flytande honung och sedan strösslar du med sesamfrön så det vlir tjockt. Om du vill ha valnötter blandar du valnötterna (hacka dem grovt först) med lite flytande honung. Lägg på toppen av osten. In i ugnen i ca tio minuter, lägg sedan upp snnabt på fat, lägg lite ruccola över och servera kavringen bredvid! Gästerna kan bre själva vilket man alltid tycker är roligt!
Kanske man ska prova på att göra i helgen?