Ingefärskyckling med Asiatiska tillbehör
Kycklingen jag har använt var redan klar, den kom ifrån vår kycklingmiddag för någon vecka sedan. Om man inte har färdigtillagad kyckling använder man sig av rå, följer receptet, men wokar kycklingen så att det blir genomstekt!
Ingefärskyckling med Asiatiska tillbehör, till 4 personer:
ca 3 kycklingfiléer, stora
1 msk malen ingefära
3 rivna vitlöksklyftor, 4 st om de är små
2/3 finhackad röd chili
4 msk flytande honung
2 msk japansk soja
3 msk olivolja
grovt hackade cashewnötter
4 limeklyftor
ruccola
små spenatblad
Jasminris
röd paprika
Så här gör du:
Blanda soja, olivolja, honung, chili, vitlök och ingefära i en bunke.
Skär kycklingen i strimlor eller bitar och blanda ned i marinaden. Plasta och låt stå i kylskåpet i helst 1 timma, minst 40 minuter.
Koka jasminriset, följ anvisningarna på paketet.
Under tiden så sätter su på en wok panna och woka kycklingen till den blir varm - om den är färdigtillagad innan, eller tills den blir genomstekt - om den var rå innan.
Servera i skålar, riset underst, sedan kycklingen. Sätt på ett litet fat med sallad på, strö nötter över kycklingen, servera med lime och dekorera med lite röd paprika.
Smaklig Måltid!
Många härliga recept hos dig. Får titta in senare och kolla om det finns lite tips att nappa på.
Vicki
mums!
har du för dig idag då fröken bakfia?
Kyckling är alltid rätt - detta ser jättegott ut!
Det där såg väldigt gott ut!
lät så gott, älskar ingefärs-"mat":p
Det ser verkligen gott ut.
Jag har lagt till din blogg till mina bokmärken nu =)
Ja verkligen! De är ju lite roligare än de tatueringarna man brukar få med tuggummipaketen! ;)
Skulle vara kul att ha en cupcaketatuering!
gott!
gillar du huvudsmycken? VAR DÅ MED I MIN TÄVLING!
vilka fina skålar:) vart har du köpt dem?