Passionerad Vitchokladtårta
Passionerad Vitchokladtårta, ca 12-16 bitar
Vitchokladkaka
100g Smör
2 ägg
2 dl Socker
1 dl Vetemjöl
ca 70 gram smält vit choklad
1 tsk Vaniljsocker
skal från 1 lime, saft från en halv
Så här gör du:
Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt och blanda i fettet.
Blanda alla torra ingredienser, inklusive det rivna lime skalet.
Vänd ned i äggsmeten. Blanda nu ned limesaft och smält vitchoklad.
Häll i en smord och bröad pajform med löstagbar botten.
Grädda i 175 grader i 20 minuter. Sänk sedan till 150 grader, sätt klockan på 5 minuter till och lägg ungsfolie över kakan.
Låt svalna.Passionerad moussekräm
3 msk koncentrat av exotisk juice
2 msk strösocker + 1/2 msk
1 msk vatten
1 gelatinblad
1 äggvita
2 msk vispgrädde
Till dekoration:passionsfrukt, blåbär, riven vitchoklad och citronmellis
Gör så här
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka en sockerlag av vatten och 2 msk socker och låt svalna.
Vispa äggvita och resterande socker till ett hårt skum och vispa ner sockerlagen.
Smält gelatinbladet och vispa ner det och juicen. Vispa grädden och vänd ner den i smeten.
Ställ i kylen i några timmar.Ta nu kakan ur sin form, lägg på moussen, dekorera med frukt bär, riven vitchoklad och citronmellis. Mums!
Tårtan kan göras i förväg. Gör då både kakan och moussen men förvara kakan kallt och moussen i kylskåp. Lägg på och dekorera precis innan servering.
Nu följer jag din blogg på bloglovin.
/elin ♥
Frestande kaka =)
mums! ser god ut!!
sv: jaa, det tkr jag du ska göra. joel kinnaman är ju såå snygg!
hur är allt med dej?
jättesöt blogg!
Aaa, vad gott det såg ut!!
Åh, va gott! :D
Den där tårtan måste jag göra, ser kanongod ut. Besök gärna min blogg.
Åh, vad det ser smarrigt ut!! Det måste jag prova någon gång, Tack.
Fin blogg!
Åh vad gott det lät och såg ut! :)
Mysig blogg!
Det här låter jättegott. Härligt namn på den också, 'Passionerad..' =)
Trevlig helg!
Cecilia