Grova Bananmuffins med Smultopp

Grova muffins har blivit min nya favorit. Goda blir de, men nyttiga och mättande. Ett bra mellanmål/frukost helt enkelt. Dessa har en härlig smultopp på sig som gör att det blir extra gott!

Grova Bananmuffins med Smultopp, ca tio st

2 ägg

1 dl råsocker

1/2 tsk vaniljsocker

50 g smör

1 msk röd mjölk

1 msk turkisk yoghurt

1 tsk bakpulver

1 tsk malen kanel

1 nypa salt

1,5 dl vetemjöl special fullkorn

1/2 dl rågflingor

1.5 dl havregryn

2 bananer


Smultopping:

75 g smör

1 dl havregryn

1/2 dl rågflingor

1 dl mjöl

1/2 dl råsocker

 

Gör så här:

Vispa råsocker och ägg pösigt och fluffigt.

Smält smöret och blanda ned mjölken och yoghurten. Vispa ned det i äggsmeten.

Blanda alla de torra ingredienserna inklusive kryddorna. Blanda med en slev ned i äggsmeten.

Mosa bananerna. Blanda ned i smeten.

Sätt i muffinsformar i en muffinplåt.

Lägg i en klick smet

Smält smöret till toppingen. Blanda ned havregryn, rågflingor och råsocker och strö över muffinsarna.

Grädda i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Müslimuffinsarna ska vara ganska torra i mitten.



Kommentarer
Postat av: Daniella - BakeCake

Åh , så gott! Det där måste jag testa!

2010-03-04 @ 12:02:40
URL: http://bakecake.blogg.se/
Postat av: Rebecca - rebeccalagarmat

Oj, grova muffins har jag aldrig gjort. Det låter supergott! Och hur bra är det inte att kunna äta smaskiga muffins utan att det är så onyttigt?!

2010-03-04 @ 13:28:33
URL: http://rebeccalagarmat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0