Müslimuffins med Äpplen och Kanel
Müslimuffins är verkligen det perfekta mellanmålet. Super om barnen ska få i sig något gott och nyttigt snabbt, till kvällsfikat eller som frukost på språng. Jag äter dem gärna efter träningen eller mellan sena lektioner i skolan för extra energi. Dessa muffins har äppelbitar i sig men jag brukar alternera genom att riva äpplet och ha i det i smeten, gott det med!
Müslimuffins med Äpplen och Kanel, 6 st
2 ägg
1 dl råsocker
1/2 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 msk röd mjölk
1 msk turkisk yoghurt
1 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel
1 nypa salt
1,5 dl vetemjöl special fullkorn
1 dl müsli
1 dl havregryn
1 äpple
extra kanel
Gör så här:
Vispa råsocker och ägg pösigt och fluffigt.
Smält smöret och blanda ned mjölken och yoghurten. Vispa ned det i äggsmeten.
Blanda alla de torra ingredienserna inklusive kryddorna. Blanda med en slev ned i äggsmeten.
Skär äpplet i mindre klyftor alternativt riv det. Om du river det, blanda ned det i smeten nu. Om nu klyftar äpplet, strö över lite kanel och ställ åt sidan.
Sätt i muffinsformar i en muffinplåt.
Lägg i en klick smet. Sedan, om du har äppelklyftor, lägg två stycken på smeten. Klicka sedan över en till sked smet.
Grädda i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Müslimuffinsarna ska vara ganska torra i mitten.
Äpplen och Kanel är ju bästa kombon!
lät supergott...måste testas någon dag:)
Snälla vill du hjälpa mig att välja vilken av de tre bilderna från London på min blogg som är bäst? De är ganska lika och det är svårt att välja! Välj med hjärtat! Tack på förhand!!
kramar
vilka mumsiga:)
lasagne lät gott:D det ska jag göra nån dag snart
hoppas du får en fin onsdag:)
SV: Tack så mycket!
Mysig blogg du har!
Dessa ska jag absolut testa.
Behöver tips inför lättare kvällsmål.
Kram