Höstigt

För några helger sedan var det dags att fota ännu ett till reportage och här kommer en liten titt på hur bilderna blev. Självklart är inte detta alla och ni får se dem oredigerade menmen, hoppas det är okej! Modeller var våra snygga kompisar Alexandra och Caroline, visst blev bilderna bra? Och förresten, glöm inte att tävla i den fina Rosa Bandet tävlingen!










Rosa Bandet Tävling i Samarbete Med Guldfynd!

Som ni förmodligen vet är Oktober månad rosa för att stödja bröstcancerforskningen. Jag har uppmärksammat detta genom att pynta min header med en banner för Rosa Bandet och nu gör jag det igen genom att låta er tävla om otroligt fina smycken från Guldfynd som ingår i deras Rosa Bandet kollektion. Smyckena är verkligen underbara! För varje smycke som säljs sätter Guldfynd in 10 kr till BRO, alltså stöder man verkligen bröstcancerfonden, och inte att glömma, Guldfynd har redan bidragit med mer än 5 miljoner kr till BRO så det bidrar verkligen till en god sak! Guldfynd sätter även in 10 kr för de smycken som tävlas ut hos mig vilket jag tycker är väldigt snällt! Så vad ska man då göra för att vinna ett av dessa smycken?



Om du har en blogg: Skriv en kort rad om tävlingen och om vad Guldfynd gör för rosa bandet. Länka ditt inlägg i mina kommentarer och skriv även vilket av smyckena du skulle vilja vinna och varför du är med och tävlar!
Om du inte har en blogg: Skriv i kommentarerna varför du är med och tävlar och vilket smycke du skulle vilja vinna!
Lätt som en plätt! Det finns tre armband, ett vitt, ett rosa eller ett flätat. Och glöm inte det fina halsbandet! Tävlingen pågår till och med 4 november då vinnarna presenteras! Lycka till!

Brownies á la Marianne Karameller

Är hemskt ledsen att det varit så dålig uppdatering på senaste tiden men har verkligen haft saker som måste göras i skolan. Hursomhelst, nu kommer i alla fall ett underbart recept jag hoppas ni alla gillar, mintbrownies med en topping av Marianne Karameller. Frostingen är galet god så här kan man uppleva barndomsminnen som "slicka skålen", haha.




Ingredienser:
350 g smör
4 dl strösocker
2 dl ljust muscovado socker
3.5 dl kakao
1 dl ljus sirap
1/2 tsk salt
6 ekologiska ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
125 g mjukt smör
8 dl florsocker
2 dl kakao
3 tsk vaniljsocker
250 g cream cheese
Marianne karameller

Gör så här:
Vispa smör och socker krämigt och rör sedan ned kakaon, sirapen, saltet och sedan äggen ett i taget.
Blanda ned vetemjöl och vaniljsocker.
Fyll en långpanna med bakplåtspapper med smeten. Grädda i 175 g i 35-40 minuter. kakan ska inte vara fullkomligt torr.
Blanda alla ingredienser till frostingen.
Krossa Marianne karamellerna grovt. Sila dem och lägg åt sidan.
Låt brownien svalna, bred på frostingen och strö på karamellerna.

Pasta Med Ricotta och Salami

Pasta är en favorit här hemma, mycket p.g.a. att man kan variera det så otroligt mycket! Lasagne, Canelloni, Pesto, Bolognese mm. Igår blev det härlig Scampi pasta med linguni och i förrgår blev det det här receptet, med ricotta och salami! Såsen är bredvid och finns inte på bilden men oj så god den är! En klar favorit till vardagsmiddag helt enkelt! Som vanligt när jag gör mat har jag höftat med måtten, gå på känsla när du lagar den! Blir så mycket godare då!

 

 

Ingredienser:

Pasta för 4 personer, valfri sort

1 burk ricotta

1/2 dl pinjenötter

1/2 gul lök

1/2 chili

Ruccola sallad

salt

peppar

15 tjockare skivor salami

Vispgrädde

Parmesan

 

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Lägg åt sidan.

Hacka chilin och löken, fräs dem med lite smör i en stekpanna, slå på salt, peppar, ricotta och grädde.

Låt puttra ihop och lägg sedan i pinjenötterna.

Häll av pastan och blanda med såsen. Blanda ned salamin.

Häll upp i skålar, dekorera med extra ricotta, parmesan och ruccola! Servera när den är rykande varm!


Rosa Favoriter!

Kanske har ni sett den fina bannern på bloggen högst upp i högra hörnet? Självklart är man lite extra rosa under Oktober månad, och det är samma sak med Ahlgrens bilar. Deras nya smak är underbara Rosa Rattar, hur kul är inte det? Ut och köp då man stöder bröstcancerfonden! Äntligen en bra anledning till att äta godis!

Top Pics!

Jag har fått många frågor på senaste tiden vilket jag tycker är underbart roligt! Men, eftersom det är sista året på gymnasiet som jag går på så är det ganska mycket plugg som tar upp tid, men jag uppskattar verkligen era frågor! Här kommer några favoriter som det har frågats om, vilka bloggar jag läser, tidningar, bagerier som är bäst etc. Enjoy!

Bak-och Matbloggarnas Drottning måste ändå kanske vara underbara Tartelette! Bara namnet gör mig knäsvag. Den fina bloggen är otroligt inspirerande och väldigt proffsig. Om ni mot all förmodan inte har sett den, kolla in!
På Tomtebageriet på Östermalmsgatan i Stockholm får man godaste frukostbrödet! Supertrevliga bagare och missa inte de fantastiska saffransbullarna när julen närmar sig!
Lite mode ska vi kunna pressa in också, nämligen otroligt inspirerande Hanneli. Coolare tjej får man leta efter och snyggare bilder finns inte!
Elle Mat och Vin är en favorit bland mattidningar!
Likaså vanliga Elle är jag flitig prenumerant på!
Och en rolig fråga, var köper jag pizza i Stockholm. Haha, ja godaste pizzan har Lo Scudettos Osteria på Östermalm. Så goda och fräscha med lite annorlunda smaker.
Hoppas ni som frågade blev nöjda med svaren. Nu sitter jag på jobbet och har tagit med mig lite skorpor som jag bakade i helgen, kardemummaskorpor. Jag hoppas det blir populära!

Härlig Dag!

Idag blir det jobba av! Idag ska vi nämligen fota vårt nästa matreportage till vårt 100-p projekt, på Djurgården i Stockholm! Så, om ni ser ett litet gäng med kameror och mat, ja då är det vi, och det är bara att komma fram och hälsa om ni vill! Ha en härlig helg nu, vädret är underbart! Såhär såg det ut igår när jag gick hem, jag älskar hösten!

Hallonkaka fylld med Ricotta Cheesecake

Jag ÄLSKAR Cheesecake i alla dess former. Här får man cheesecake inlindat i en gudomligt god kaka med hallon och smulor. Så god! Jag bakade den här till mentorsmötet i skolan vi har med vår mentorsgrupp och den fick stående ovationer! Pröva du med!
Ingredienser;
5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
125 g smör
2 dl kesella
1 ägg
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
200 g dream cheese
1 ägg
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 pkt frysta hallon
Gör så här:
Blanda vetemjöl, socker, vaniljsocker och smör till en smulig deg.
Ta en näve smuldeg och häll i botten av en form klädd med bakplåtspapper.
Ta halva smuldegen och lägg åt sidan.
Blanda kesella, ägg, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker och blanda det med resterande hälften av smuldegen.
Rör ihop cream cheese, ägg, socker och vaniljsocker. Häll ned i formen.
Strö de frysta hallonen över och strö sedan över smuldegen.
Grädda i 175 grader i 50-55 minuter. Grädda på grill sista minutrarna om kakan inte har fått tillräckligt mycket med färg.
Kakan måste sedan svalna i formen.

Collage

Jag är fullt medveten om att den här bloggen är en bakblogg, hursomhelst så måste jag bara tipsa om en hemsida, Polyvore heter den. Där fixar du dina egna collage med mode och saker eller varför inte cupcakes?! Supergulllig är den! Så här blev mitt cupcake inspirerade verk. Är medveten om att jag inte är bäst på den här men erkänn att det där kaktornet ser ganska lockande ut!

Macaroni Cheese

En av mina bästa kompisar tycker inte om ost. Hon klarar verkligen inte av att äta det! Jag däremot, jag älskar ost och därför älskar jag även den här maträtten! Smält ost, hur bra är inte det? Denna macaroni cheese kan man dela med hela familjen, eller äta upp själv!


Ingredienser,
4 dl snabbmakaroner
1 purjolök
1,5 tsk smör
1 pkt bacon
2 dl riven västerbottenost
3 ägg
3 dl röd mjölk
1 dl grädde
salt
peppar
Gör så här:
Koka makaronerna enligt pakets anvisningarna.
Skölj purjolöken och skiva den.
Stek baconet och hacka den grovt.
Smöra en ungsfast form.
Häll i makaronerna, purjon och baconet.
Blanda ägg, mjölk, grädde, salt och peppar samt 1 dl av osten.
Häll äggstanningen över makaronerna.
Strössla över resten av osten.
In i ugnen i ca 30 min i 175 g.

Special: Köpenhamn

Här kommer alla finfina bilder från Köpenhamn från förra helgen! Alla bilder kan jag tyvärr inte bjuda på då de kommer komma i ett reportage i mitt 100-p projekt som ni får ta del av om några månader OCH som några av er bloggläsare kommer få ta extra mycket del av om ni anmäler intresse, mer info om det kommer snart!


Äppellimpa med Kanel och Smuldeg

Äpplen är ju ett måste nu på vintern. Och med äpplen så kommer ju kanel hand i hand. Finns det någon bättre kombination? Noppe, det gör det inte. Och, jag älskar ju kombinationer och en favorit på senare tiden är att mixa en mjuk kaka med smuldeg, det blir så otroligt gott! Förra veckan gjorde jag en cheesecake med den principen (recept kommer snart) och den här veckan blev det just äppelkaka. Ja vad mer kan jag säga? Hugg in och njut!

 

Ingredienser;

Smuldeg:

1 dl vetemjöl

2 dl havregryn

1 msk socker

75 g smör
1/ 2 tsk vaniljsocker

Kaka:
50 g smör
1/2 dl röd mjölk
1/2 dl kesella
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 äpplen
extra kanel

Gör så här:
kakan:
Ta fram en avlång form, tryck ned ett bakplåtspapper i den.
Smält smöret och blanda ned mjölken och kesellan.
Vispa socker och ägg pösigt ihop med vaniljsocker och kanel.
Häll i smörblandningen.
Blanda vetemjöl och bakpulver och blanda försiktigt ned det i smeten med en slickepott.
Dela äpplena i klyftor och pudra över lite extra kanel.
Blanda alla ingredienser till smuldegen och nyp ihop med smöret.
Strössla lite smuldeg i botten av formen, häll sedan ned kak smeten.
ta äpplena och tryck ned dem i smeten på rad. Strössla sedan över skuldegen över kakan.
Grädda i 45-50 minuter i 175 grader. De sista minutrarna kan vara på grill om smuldegen inte fått tillräckligt med färg.


Era Frågor - Mina Svar

Hej!
Ska till Stockholm snart och undrar var din favorit restaurang, café och matbutik ligger?
/ Klara

- Oj vad svårt! Finns många favoriter här hemma. Men Café Saturnus  har galet goda, giganstiska bullar. Missa inte deras frukost som också är otroligt god. När det kommer till restauranger beror det lite på vad man vill äta men på Italiano på Nybrogatan äter man en god pasta, på East vid Stureplan äter man god sushi! Och matbutik. Ja, om man bara vill gå runt och få inspiration är ju Söderhallarna bra, eller Östermalmshallen. Där finns det mycket roligt att titta på! Annars gillar jag Brukas butiker, så många fina färger!
Vad lagar du snabbt ihop en vardag?

- Jag gör en enkel paj eller en snabb pasta med hemmagjord pesto jag har i kylen.
Hejsan, vad är ditt "Måste Ha" verktyg i köket?

- Bra knivar och måna bunkar i fina färger.
Vad gör du för något? Pluggar, Jobbar? Hälsningar Sofie

- Jag går i skolan här i Stockholm vid Jarlaplan. På fritiden dansar jag, lagar mycket mat och bakar samt är praktikant på en kommunikations byrå här i Stockholm samt provlagar recept för två mycket duktiga matskribenter!
Det var kul att se dina videobak. När kommer fler?

- Snart så. Är väldigt mycket som händer nu, men snart. jag lovar!
Vad kul med era frågor! Nu måste jag fortsätta jobba men om din fråga inte blev besvarad den här gången så blir den det snart!

Laga Mat med Mig!


Sweets

Som sagt, hemma från Köpenhamn efter en toppen helg! Bild special kommer snart, men först en bild från Illums Bageri där de sötaste bakverken kunde hittas, nu blir det miljöpolitik lektion i skolan!

Kanelbullens Dag!

Det borde finnas så många fler sådana här dagar, som är gjorda för att hylla sötsaker. Hur grymt är inte det? Dagen till ära ger jag er mitt BÄSTA bullrecept som kommer göra alla goa och glada, jag lovar!
Bullrecept hittar du här!!

Hemma igen!

Nej, jag har inte gått under jorden. Har bara varit på världens bästa weekend i Köpenhamn! Skriver mer om det i morgon, nu, sova!!

RSS 2.0