Saftigaste Äppelkakan

Nu bakar jag för fullt här hemma! På sommaren blir jag mycket mer sugen och bakglad. Äppelkaka har alltid varit en stor favorit här hemma, med mycket kanel och äpplen. Den här kakan har rivet äpple i sig istället för äppelklyftor vilket gör att den blir otroligt saftig och smakrik. En riktig höjdare till eftermiddagskaffet i solen!

 

 

Saftigaste Äppelkakan,

50 g smör

1/2 dl röd mjölk

1/2 dl turkisk yoghurt

2 ekologiska ägg

1 dl strösocker

1 dl ljust muscovado socker

1 tsk vaniljsocker

3 dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

1 1/2 tsk malen kanel

1 rivet äpple med skal

 

Gör så här:

Smält smöret och i med mjölken.

Vispa ägg och båda sockrerna samt vaniljsockret.

Blanda mjöl, bakpulver och kanel.

Rör i smör blandningen i äggblandningen.

Blanda sedan ned mjölblandingen med en slev. Inte visp. Kakan ska vara lite klumpig.

Häll i en smörad och bröad form. Om man vill kan man bröa med malen eller hackad sötmandel.

Grädda i 175 grader i 40 minuter. prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

 

 


Kommentarer
Postat av: Josefin

Har just nu en rolig tävling i bloggen där man kan vinna olika formar från kalasform :).

Var gärna med! :).

2010-07-12 @ 21:25:22
URL: http://josefinsbak.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0