JordgubbsGranita med Kardemumma

Detta är en väldigt lätt och uppfriskande dessert som även passar bra att servera mellan rätterna för att "nollställa" smaklökarna! Den går att variera i oändlighet men i denna smakkombination kombinerar jag det bästa av två årstider enligt mig, somrig jordgubbssmak och julig kardemumma.
2-3 personer:
2 dl outspädd jordgubbssaft
1/2 krm malen kardemumma
1/2 dl vatten
1/2 msk florsocker
2-3 droppar röd karamellfärg
Gör så här:
Koka upp vattnet och ta sedan bort från plattan. Rör ned florsockret och låt det smälta. Häll i saften och kardemumman och karamellfärgen och blanda väl. Häll nu i en frystålig "bunke" och ställ i frysen. Rör runt ordentligt var trettionde minut med en gaffel. Gör det ca tre gånger och låt sedan stå i frysen i några timmar. Ta sedan ut ur frysen när du ska servera och lägg i små snapsglas ihop med en sked. Klart!
2-3 personer:
2 dl outspädd jordgubbssaft
1/2 krm malen kardemumma
1/2 dl vatten
1/2 msk florsocker
2-3 droppar röd karamellfärg
Gör så här:
Koka upp vattnet och ta sedan bort från plattan. Rör ned florsockret och låt det smälta. Häll i saften och kardemumman och karamellfärgen och blanda väl. Häll nu i en frystålig "bunke" och ställ i frysen. Rör runt ordentligt var trettionde minut med en gaffel. Gör det ca tre gånger och låt sedan stå i frysen i några timmar. Ta sedan ut ur frysen när du ska servera och lägg i små snapsglas ihop med en sked. Klart!
Kommentarer
Postat av: Lena
Låter annorlunda men är säkert jättegott!
Trackback