Kokos och Citrus Kakor

               
Imorgon har vi stor tillställning i skolan och min grupp och jag ska representera landet Zambia. Jag fick uppgiften att baka något exotiskt och vad passar väl bättre än kokos och citrus kakor?! Detta recept som jag använde kommer från systrarna Eisenman och var underbart gott. Citrus passar verkligen med det mesta! Fisk, kyckling, sockerkaka och är fantastiskt god i glass och cupcakes. Citron Maräng cupcakes är något av det godaste jag vet! Det blir det snart tror jag....


25 Dagar Kvar Till Jul!

                   
                 
                
Idag är det 25 dagar kvar till Julafton! Helt sjukt hur snabbt tiden går! Snart sitter man där på julaftonsmorgonen och tittar på den upplysta granen med en kopp te, åh, längtar!  Detta gör att denna måndag känns lite lättare, kan även ha något att göra med att Helgen var supermysig och avkopplande. På lördag förmiddag var det liten sovmorgon sedan en runda på stan för julklappar. I år är vi ute i god tid och det gör det hela mycket roligare. Vi gick på biblioteksgatan och tittade på de vackra jul-ljusen och tog sedan en sväng förbi NK bokavdelning varpå jag klart offentliggjorde att jag önskade mig Anna och Fanny Bergenströms nya dessertbok. Sedan blev det en snabb lunch på NK Korv och Glass och sedan snabbt hem med alla klappar. En timma senare var det biodags med kompisarna och det blev New Moon. Sedan var det hemlagad pizza och kolapaj hos mig med mycket tjejsnack. På söndagen var det lugnt och sedan glögg.  En underbar helg, sånt lever man på länge...

Första Ljuset Tänt

                 
        Adventsstaken kommer från Svanströms faktiskt och mossan kommer från landet!

Nu Har Julbaket Börjat!

             
Detta ser ju lite roligt ut men oj så gott det var! Nougatfudge blev det igår till lördagsgodiset. Superenkelt och roligt att bjuda på något hemmagjort!

Ingredienser:

1 burk kondenserad mjölk
1 pkt nougat
1 kaka mörk choklad 70%
30 gram smör
1 nypa salt
1.5 dl hackade macadamia nötter

Gör så här:
Blanda allt i en tjockbottnad kastrull och låt smälta på låg värme.
När allt är smält blanda i de grovhackade nötterna försiktigt. Häll i en folieform och ställ i kylskåpet över natten.
Nästa dag river du bort folien och skär upp i små bitar. Förvara i frysen eller i kylskåpet, beroende på den konsistens du vill ha. Mums!

Flytande Kolapaj


                

Glad första advet! Idag blir det en lugn dag med plugg, sovmorgon och glögg i eftermiddag. Mycket mysigt! Igår var det en liten middag här hemma och till efterrätt blev det kolapaj. Jag följde Leila Lindholms recept och lade i massa olika nötter, pistage, valnötter och pecan samt tranbär och gjorde även en topping på lite hackade pecan nötter, hackad mörk chocklad, råsocker och sirap. Det blev väldigt gott, dock blev pajen lite väl flytande vilket jag tror inte var meningen. Till det hela serverade jag lättvispad grädde. Anldeningen till att det blev just kolapaj är p.g.a. ett litet julmingel nästa hellg och då måste jag provbaka allt innan. Det blir en ny kolapaj i veckan, hoppas den blir "fastare" i konsistensen!

Vem Vill Bo i Tomtebo?

                
eh...Jag! Om huset blir så här fint! Detta pepparkakshus kommer från Tomtebageriet och ser otroligt smaskigt ut! Varför blir aldrig mina pepparkakshus så här fina? Jo för att jag använder Annas pepparkakshus och strör på massa kristyr, non stop och geléhallon, det blir too much. Detta år ska jag köra på ett avskalat, stilrent hus!

Årets Första LusseBulle!

                  
Tada! Årets första lussebulle! Denna kom från Gateua och smakade mycket bra! Älskar russin i bullarna, dock finns de vissa som inte gör det, hur kan man inte tycka om russin!? Vad gör ni, äter ni saffransbullar med russin eller inte?
                 

Mina FavoritKryddor

            
             

Här ser ni mina favoritkryddor! Först bilden, högst upp till vänster är kanel. Något godare får man leta efter, funkar i sockerkakor, med äpplen, i gröt, som the, i mat, i biffar och mkt mer. En riktig smakförhöjare. Den andra kryddan är vaniljstänger. Denna fina är köpt på Cajsa Warg på söder och den doftar underbart. Gott att ha i kakor, the, glass, varm choklad, kaffe. med pasta, till frukt. Möjligheterna är oändliga. Den tredje kryddan är svartpeppar! Min hemkunskapslärare sa till mig i grundskolan när jag kryddade fisksoppan med svartpeppar att man minsann INTE kan krydda fisksoppa med svartpeppar. Men jag lovar, det finns ingen bättre krydda till fisksoppan, möjligen saffran så. Ta bara inte för mycket! Den sista favoriten är kardemmuma eftersom en av mina favoritkakor är kardemmumakaka...mmm... Den är ävern god i biffar, the, varm choklad, ihop med choklad när man gör godis och även god i kolapajer för en juligkänsla. Till helgen blir det faktiskt en sådan paj så då får ni titta in!


Mellanmål På Språng

                  
Snabbt och gott är OLW's Mini Mellan Nöt och Russin Mix. Ta en banan och en flaska vatten också så är du good-to-go!

Vilka Bakverk och Sötsaker ser Smaskigast ut?

                          
                            1. Den ljumma chokladkakan med pinjenötter och hallon?

                          
                                     2. Eller ser mina mini cupcakes godare ut?

                              
                                        3. Är det min goda äppelpaj som lockar?
                             
            4. Eller är det helt enkelt så att du ät galet förtjust i mina pistage och polka snittar?

                              
                        5. Eller är det vetskapen om att härlig chokladfudge lurar här inne?

                                       Säg mig nu, vad är det du gillar bäst?!


ÄppelKompott med Sockerkakskulor

                      
I söndags blev det äppelkompott till dessert. Det blev mycket gott och härligt "höstigt", lätt var det också. Tog bara några minuter att koka. Jag använde mig av Anna och Fanny Bergenströms bok "under valnötsträdet" så om ni har den boken så använd det receptet! Annars är det bara att söka på nätet. Hursomhelst så fattades det något till och då gjorde jag en sockerkaks...
                      
Blev verkligen en höjdare! Bara gör en sockerkaka (vilket recept som helst) och ta ut små söta kulor i den med hjälp av ett kuljärn. Precis innan servering så steker du kulorna i en rejäl klick smör, socker och kanel så att de blir "gyllene". Häll upp kompotten i fina skålar, strö över lite kulor och dekorera med citronmellis! Så där, äppelkompott avklarad!

       

Dumma Måndag!

Måndagar är väl ändå värsta dagen nummer 1! Måndagar medför inget gott, enbart en deppig känsla om att helgen är över! Dessutom är dagen fullproppad med jobb vilket gör att det känns ännu lite segare. Dock blir eftermiddagens jobb roligt! Hursomhelst, så här ser veckans planer ut!

  • Imorgon blir det saffransbullbak hemma med L. Vi ska ha en stor servering i skolan på onsdag så vi måste göra många bullar! Mysigt!
  • På torsdag planerar jag middagen, då är det min "mat-dag". Tror det blir paj. Har ni några andra bra förslag eller önskningar på vad jag ska laga?
  • På söndag blir det glöggmys! Mycket mycket roligt!

Om jag bara fixar måndagen så ska det nog gå bra, tror ni inte! Hur är era planer för den kommande veckan? Ska ni hitta på något roligt?


Matig Helg

                    
Den här helgen har varit fullspäckad med god mat! I Fredags blev det god sushi hos E och igår blev det middag på mysiga Brasserie Bonbon. Där blev det chevre chaud, kalv och tillsist en underbar citrontarte (bilden) och en liten tryffel. Mycket gott och väldigt mysig lokal. Hoppas ni har haft en mysig helg! Nu börjar jag ladda inför nya veckan med inpackningar, manikyr och Gossip Girl ikväll! Just det, och nya lakan. Finns det något mysigare än att krypa ner i nytvättade lakan!


Härliga Söndag

Godmorgon fina läsare! Mysig Söndag står på schemat idag. Först blir det lite träning, sedan matte och sedan bakning och efterrätter! Ikväll tror jag det blir äppelkompotten med sockerkakskulor. Vi brukar alltid ha lite dessert och sånt på söndagen, ett mysigt sätt att avsluta helgen på! Igår blev jag tagen till Brasserie Bonbon på storgatan. Mycket gott, jag skriver mer om det senare! Ha en skön dag!


Baka, Baka, Liten Kaka

                  
Idag var det jobb på Tomtebageriet. Korintkakor och chokladkakor stod på schemat men jag passade på att fota denna fina mazarintårta oxå. Mums! Nu är det matteplugg som gäller och sedan ska jag ut på middag ikväll, dock vet jag inte vart vi ska, det ska tydligen bli en "suprise"! Spännande... Överlag en skön lördag. Hur har er lördag varit hittlis och vad är kvällsplanerna!

 


Kola och Pecan-Sockerkaka

                     
Denna är så läcker! Grundreceptet är Leilas sockerkaka men jag har ändrat lite så att den ska få en god kola smak och blir fylld med rostade pecannötter. Ett tips om man vill börja hitta på egna recept är att ta en bra grundrecept, som Leilas, och sedan experimentera vilt! Kanske med vitchoklad och macadamia nötter i, eller kanske mosad banan! Åh, det blir nästa gång.

Mina ändringar var:
När jag smälte smöret och blandat det med mjölken, blanda i 3/4 dl ljus sirap.
Byt ur 1.5 dl av strösockret till ljust muscovadosocker.
Rosta en påse pecannötter i torr stekpanna och grovhacka dem. Blanda i dem sist i smeten.

Mums! Det funkar även perfekt att ge bort lite sockerkaka i gå-bort-present. Jag lade några skivor i smörpapper och virade runt ett sidenband. Klart!

                     

 


Pistage Fudge

                    
Åh nu är det helg hörrni! Visst är det mysigt! Jag föreslår att ni startar helgen med detta härliga godis, Pistage Fudge som är gjord efter Nigellas recept! Det är väldigt gott och härligt segt, ett perfekt val som lördagsgodis!

Ingredienser:
En burk kondenserad mjölk, tror det är 397 g.
100 gram mjölkchoklad
200 g 70% choklad
30 g smör
en nypa salt
150 g pistagenötter

Gör så här:
Hacka chokladen och lägg i en kastrull. Sätt på svag värme och häll i mjölken, smöret och saltet. Låt smälta. Hacka nötterna och häll ner i smeten. Blanda väl. Ta fram en folieform och häll ned smeten, låt stelna över natten. Efter natten, skär i kuber och ta bort folieformen. Servera med det samma, eller ge bort som jag gjorde, i fina vita påsar!


                

Julkänslor

Något jag inte förstår med Nigella Lawson är hur hon kan hålla sig i form fast hon äter hela tiden! Hon bakar sötsaker och i programmen går hon upp på nätterna och tar sig lite nattmat. Vad är hennes hemlighet? Hursomhelst, hon gör otroligt smaskiga saker, och detta ger mig så mycket julkänslor! Åh, vad jag längtar till jul!

                

Saturnus, Me Like!

                      
Åh det bästa med min skola är väl ändå att café Saturnus ligger så nära! Så himla mkt godsaker och så vacker miljö! Idag blev det en snabb lunch med matteplugg inkluderat. Jag tog en mumsig fralla med mozzarellla och parma. Supergott! Deras soppor och varma mackor är verkligen att rekommendera. Och, såklart bullarnas bullar! Dessa jättlika skapelser är de bästa som finns!
                     


Nej, Jag Är Inte För Stor.....

                  
Ser ni vad detta är? Jo, det är en äkta chokladkalender, lite tidigt kanske men ändå! Vissa kanske tycker att man är för gammal för choklad när man är 17 men jag tycker tvärtom, varför ska det roliga ta slut när man når en viss ålder? Choklad känns ju ganska vuxet och sofistikerat också, eller?! Så, hursomhelst, jag tänker unna mig en god bit varje dag från min fina kalender från The Eglish Shop. Jag kan säga att det kommer att behövas i decembermörkret!

Världens Lättaste Pasta

                   
Här behövs nästan ingen lista över hur man ska göra! Bara koka tortelini med valfri smak, blanda med lite smält smör och riv mycket parmesan över!  Strössla över lite pinjenötter och dekorera med persilja. Klart! Erkänn, visst var det snabbt och enkelt!?

Party Marshmallow Squares

                 
Helgens godis blev "party marshmallow squares". Dessa godbitar är gjorda på mini marshmallows, socker och "puffat" ris. Jag tycker de är supergoda och anledningen till "party" i namnet är för att det är strössalde med mitt ätbara glitter köppt på the english shop. Det syns inte så mycket på bilden men och vad fint det blev med guldglitter!

Ingredisenser:

20 g smör
En halv påse minimarshmallows
5 dl puffat ris, (jag hittade inte puffat ris så jag tog kalaspuffar istället, funkar nästan lika bra)

Gör så här;
Smält smöret och häll sedan ner marshmallowsen. Rör i stekpannan tills allt är smält.
Häll i en bunke pch häll ner riset. Blanda väl och lägg upp på smörpapper. Ställ sedan kallt och skör sedan upp i kuber.
Klart!

Finast Just Nu?

                    
              Här hemma hittar man rosa liljor som doftar underbart! En riktig humörhöjdare!

CHOO-Cupcakes

                
Ser ni vad det står på dem? Just det, Choo, som i Jimmy Choo såklart! Hann aldrig och hade inte riktigt orken att pallra mig ner tidigt på stan igår så dessa blir mitt substitut för ett par snygga skor. De är precis lika överdådliga och läckra som ett par Jimmy Choo's och på köpet smakar de underbart, det är nämligen dumle i dem... Grundreceptet är Leilas ChokladCupcakes, men vissa ingredienser blev lite annorlunda i mina p.g.a. att jag inte hade allt hemma. Istället för gräddfil blev det turkisk yoghurt och istället för mörk choklad i smeten blev det några finthackade dumle. Det funkade finfint! Frostningen blev inte leilas utan en blandning av lite smält mörk choklad, florsocker, kaffe och smör. De blev väldigt söta men det är inget problem för mig! Jag kunde inte bestämma mig för om jag skulle använda silverkulor eller nonstop till dekorationen men valet föll sedan på non stop, de var lite färggladare!
                  
                  Dessa ser kanske lite roliga ut men jag lovar, de är goda! Prova själv!

The English Shop

                  
Jag är kär! Jag är kär i någonting som luktar gudomligt och smakar underbart! Min nya kärlek är the english shop i söderhallarna. Jag hade läst om den på nätet och idag blev det utflykt dit. Jag fann allt jag var på jakt efter, perfekt runda citronkulor, många goda M&M's, härliga chokladkakor, sockerhjärtan och sockertomtar och mkt, mkt mer. Ett riktigt bra tips om ni åker förbi söderhallarna någon dag! 
                  
                           Jag hittade en väldigt stor och god chokladkaka!
            

En Favorit i Repris

                      
Igår hade vi midadg här hemma och efterrätten blev, som vanligt, min goda äppelpaj! Jag har gjort den förut men då i portionsformar, nu gräddade jag den i en stor form och serverade på glasfat och rosa hjärt-underlägg från Ikea. Det blev super! En perfekt höstig och helg dessert!

Fredagsläsning

Har fått nya numret av Elle mat & vin i brevlådan. Härlig inspiration och jag fastnade för två väldigt fina saker! Cupcaken från Åhlens till vänster hänger man i julgranen, fin eller hur?! Passar perfekt i BakFias Julgran. Flaskan till höger är oxå ûberfin! Det är Paul Smith som har designat en flaska för evian. Fina fäger och plus för att en del av inkomsterna gåt till bröst-cancer forskning.


Perfekta Mellanmålet

                    
Dagens mellanmål, vanlijyoghurt, rivet äpple, hemmagjord musli, kanel och extra russin. Mums!

HelgPlaner

Laddar inför helgen, får bak-abstinens under veckorna, detta är planen!

1. Cupcakes, en viss sort som jag tror bli väldigt aktuella under lördagen... Resultatet får ni se om tre dagar!

2. Min goda äppelpaj

3. Klubbor, det lutar åt choklad och hallon...

4. Drömmar, mmmm.....

5. Äppelkompott med sockerkakskulor...

Det låter väl som en bra plan!?

Inte Igår Men Idag

                    
Tack för alla bra anledningar! Tyvärr hann jag inte ens kolla på Desperate p.g.a. läxor, MEN jag laddar inför Grey's ikväll istället! Då kommer chokladen slinka ner! Bästa kommentaren var ändå

"Bäst att passa på innan det tar slut, vem vet, någon annan kanske får samma idé som du och käkar upp allt och så är allt slut i morgon!?
Man ska unna sig utav det goda, även en helt vanlig tisdag! :)"
av Linnea. Så sant, så sant...

              

Sötsaker & Baktillbehör

   
Jag har hittat värdldens bästa hemsida med bakverk och godis, all american! På grays hittar du allt du önskar, från Hershey's choklad till fantastisk frosting! Tyvärr har de ingen egen butik men däremot the english shop i söderhallarna är en av återförsäljarna! Det blir en trip dit i helgen! (sedan vill jag bara säga att jag vet att det blir lite bak-inlägg under vardagarna, tyvärr hinner jag inte så mkt p.g.a skola men om ni hänger mer till helgerna så får ni se på andra bullar! ha en trevlig tisdag!)

Ska Jag Eller Ska Jag Inte?

                    
Nejmen titta vad man hittade i skafferiet, en helt vanlig tisdag! Sådant tackar man ju inte nej till, eller kanske, eller inte, eller jo, eller... Besltutsångest! Ska man eller ska man inte festa med lite choklad på en tisdag? Erkänn att detta vore det perfekta Desperate Housewifes tillbehöret! Ge mig några riktigt bra anledningar till varför jag ska unna mig detta just idag så viker jag mig för trycket och tar med mig asken in på rummet! Haha, kanske den bästa anledningen får ett litet pris?! Kör Hårt!

Enchiladas à La BakFia

Före:                                                       Efter:



Detta är härligt ostiga enchiladas! Supergoda och lätta att göra och blir en full middag med sallad och guacamole till. Lätt som en plätt en stressig vardag!

För 8 stycken:
ett pkt med tortillabröd, 8 st
salsa
västerbottenost, riven 1 pkt
4 st kyckling filéer
lätt créme fraiche paprika och chili
lätt créme fraiche
salt
pepper

Gör så här:
Skär kycklingen i kuber och tillaga i ugnen i 175 grader i 20 minuter på en bakplåtsklädd plåt.
När kyckligen är klar, skär den i mindre bitar och lägg i stekpannan ihop med halva paprika och chili créme fraichen och halva lätt créme fraichen. Puttra ihop och blanda väl.
Ta fram en avlång form, fyll tortillabröd med kyckligen, rulla ihop och placera i formen, på rad.
Häl över salsan och strö över osten.
Nu in i ugnen i 200 grader grill tills osten har fått färg.
Servere ihop med egengjord giacamole, gräddfil och en god sallad! Lycka till!

Filippa K + Rörstrand = Sant

   
Dessa fantastiskt fina kopparna och skålarna kommer från ett samarbete mellan Rörstrand och Filippa-K, visst är de snygga? De har funnits på marknaden ett tag men jag är fortfarande lika sugen på att köpa dem! Jag är ett stort Filippa-K fan så dessa skulle passa perfekt till min samling!

Fars Dag Frukost

                     
Idag firade vi Fars Dag med en rejäl frukost! Vi dukade med våra fina koppar från Svenskt Tenn och gjorde smörgåsar, amerikanska pannkakor och äggröra och bacon. Pannkakorna stod jag föroch receptet jag använder är en blandning av mina bästa, de blir supergoda! Jag serevrar dem med sirap (hittade inte lönnsirap hemma så det fick bli vanlig ljus baksirap, det gick bra det med), skivad banan, hackad apelsin, kokos, honung och en yoghurt kräm gjord på turkisk yoghurt, en skvätt Amaretto och lite honung. Det blev super!
´
Amerikanska Pannkakor, ca 12 st.
2 ägg
75 g smör
2 dl röd mjölk
1/2 dl kallt vatten
3 dl mjöl
1/2 matsked råsocker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
extra smör till stekning

Gör så här:
Smält smöret och blanda med mjölken och vattnet, rör ihop med äggen i en bunke.
Blanda alla torra ingredienser och rör ner med en slev i ägg smeten. Blanda väl men det ska finnas lite klumbar kvar i smeten.
Sätt på en panna på 8:an och lägg ner en klick smör. När pannan är tillsäckligt varm, klicka ner lite smet, ca två skilda klickar i pannan. Passa noga så att de inte bränns, vänd sedan. Gör samma sak med resten av smeten.
Ha en mysig söndag!

   

Krav-märkta Popcorn

               
Dessa blev prövade i helgen. Ekologiska popcorn! När jag gör popcorn brukar jag alltid köra dessa som man "poppar" i en kastrull och inte de som "poppar" i micron, helt enkelt för att jag tycker det är godare så. Däremot käner jag ingen skillnad smakmässigt på dessa och vanliga från ICA...MEN man känner sig hälsosammare! Dessa kommer från Cajsa Warg.

Lördags Fint

                        
Lördags fina färger eller vad säger ni?!Älskar färgen längst till höger! Tänk er den fägen på en frosting, Mmmm...

Citronkräm Toppad med KokosMaräng

                   
Helgen inleds med en härlig dessert, en citronkräm med topping av kokosmaräng. Mums blev det, och fint efter dekoration med citronmellis och florsocker! Väldigt masstig men om man är söt-freak som jag så klarar man denna i ett nafs! Ett trevligt avslut på en lätt (som i inte så mättande) middag, trevlig Fredagskväll!

Ingredienser 4 portionsformar:
6 matskedar yoghurt (som man äter med, inte matskedar som är som dl mått)
5 matskedar lemoncurd
1/3 citron, riven
2 äggvitor
1 dl strösocker
1/2 dl kokos

Gör så här:
Blanda youghurten med lemon curden och citronskalet och fördela lika i fyra portionsformar som är ugnsäkra. Ställ in i frysen i ungefär 15 min.
Under tiden kan du separera vitorna från gulorna och vispa upp vitrona till ett skum. När skummet är ganska hårt, häll då i hälften av sockret. Blanda till ett väldigt hårt skum. Blanda försiktigt i resten av sockret och kokosen.
Ta ut potrionsformarna och fördela marängen på alla fyra, gör en liten topp höst upp.
Nu in i ugnen, 200 grader tills marängen har blivit lite gyllene, akta så att de inte bränns!
Njut nu, och dekorera med citronmellis och florsocker.

      





Pasta Pesto Parma

                        
Mmmm, dagens lunch blev Pasta med parma, pesto gjord på soltorkade tomater, parmesan och rostade pinjenötter, det blev mycket gott och det gick väldigt snabbt! En perfekt vardagspasta! Om man vill kan man blanda ner lite färsk ruccola, det kan nog bli gott och framförallt nyttigt!

För 1 person:
Pasta
1 liten näva pinjenötter
MYCKET parmesan
2 skivor parmaskinka
Pesto gjord på soltorkade tomater, egen gjord eller färdigköpt

Gör så här:
Koka pastan, under tiden river du parmesan och rostar pinjenötterna i en torr stekpanna, akta så att de inte bränns!
När pastan är klar sköljer du den i en sil och lägger tillbaka den i kastrullen med ltie olivolja, lägg ner en sked pesto och rör om.
Lägg upp pastan på en tallrik, strö över osten, nötterna och parman, pynta med en kvist basilika!

Hamstrar inför Helgen

               
Laddar inför Helgen (som är väldigt efterlängtad) med mumsig choklad! Ena kakan är mörk choklad med "a touch of sea salt" och den andra kakan är vitchoklad med kokos. Båda är supergoda men eftersom kokos är en favorit så gillar jag den bäst! Den mörka chokladen är däremot väldigt intressant, kombon choklad salt är ganska lyckad, choklad glass med lite flingsalt på kan jag rekommendera! Vilken är er favoritchoklad?

ÄppelPäppel

                 
Lagom till Grey's blev det lite tv-snacks. Klyftade äpplen med dip gjord på lite vaniljyoghurt och kanel. Fick idéen på Amys Blogg när hon fortfarande bloggade för Veckorevyn!

Drömmen Om Något Sött!

                         
Drömmer mig bort till något sött som sagt, nämligen vitchokladpannacotta som jag och A gjorde på en middag förra året, under vinterhalvåret. Mmm, blir så sugen! Receptet är från "Under Valnötsträdet" av Anna och Fanny Bergenström, men sök på Internet så hittar ni nog ett liknande recept. Vi serverade med färska blåbär, färska hallon, riven vitchoklad och riven kokos om jag minns rätt, allt i fina glas! Prova, lätt är det oxå! På recept.nu hittar ni fler recept från Bergenströms, tiramisun är himmelsk!

Finurligheter



Tog en sväng förbi Designtorget idag och hittade dessa fina saker, dock blev det inga inköp. Boken till vänster är en bok där man kan skriva ner sina egna recept, fin ellerhur?! Den knasiga saken till höger är en pasta manick! På den kan man både riva parmesan, mäta upp pastan och röra om i kastrullen, supersmart!

Mina Favoriter Alla Kategorier

                 
Jag skrev för ett tag sedan om mina bästa bakböcker och nu tänkte jag skriva om mina bästa kokböcker, alla kategorier. Till att börja med har vi Anna och Fanny Bergenström. Några av böckerna de har skrivit är "Under Valnötsträdet" och "Kärlek, Oliver och Timjan", båda är helt underbara. Det finns inte bara god mat och fantastiska desserter och bakverk utan även massvis med inspiration! Den tredje boken uppifrån är det Leila Lindhom som har skrivit, "Guldkant på Vardagen" heter den. I den samlar hon massvis med fina recept om vardagsmat, festmat och efterrätter. Den räddar många vardagar, det gör även den sista boken. Den heter hemma hos Melker och är skriven av Melker Andersson, Även här finns det alltså gott om vardagsreceot men även inspiration för helgen då maten kan ta lite längre tid.
Hoppas ni fick lite "Vill-ha" känsla nu!

Med Avocado i Magen Står Du Dig Hela Dagen

                 
Min morgon började med ett par favoriter, AvocadoSmörgåsar! Det kan kanske verka lite hårt todigt på morgonen men jag mjukstartar med en ostsmörgås sedan är det bara att köra! När jag äter dessa som är lite mer "mat" så blir jag inte hungrig så lätt vilket är bra eftersom vi ibland äter sent i skolan! Prova du med!

Ingredienser till 2 knäckesmörgåsar!
1 avocado, mogen
1/2 sked gräddfil
salt
peppar
lite citronsaft
2 knäckebröd

Gör så här:
Gröp ur avocadon och lägg i en bunke. Lägg i gräddfilen och mosa ihop allt
smaksätt med lite salt och lite peppar, sedan lite citronsaft vilket ger det hela en ganska fräsch smak.
Bred på två knäckebröd och om du vill kan du lägga på tunt skurna skivor av rödlök!


Köttsoppa

                  
        BakFia kan inte bara leva på sötsaker, nej, nej. En köttsoppa slinker ner då och då...

Smart från Gateau


Till Sconsen blev det Hallon & Citron marmelad från "gateau". Den var väldigt god med en fräsch ton av citrus, rekommenderas! Det bästa av allt är att man får en kanelbulle i pant när man lämnar in den tomma burken, smart!

Sockersöta Sockerbitar

                      
Dessa otroligt söta sockerbitar komemr från "Fortnum & Mason" i London! Visst är de fina?! Problemet med dessa är dock att de är såpåss gulliga att jag inte vill använda dem! Dilemma!

RSS 2.0