Saffranscupcake med Kokosfrosting

               
Den andra sorten av de juliga cupcaksen blev saffranscupcakes med kokosfroting! Kokos och saffran är en perfekt kombination och det passar så bra med den söta cupcaksen med den lite syrliga  kokosfrostingen!

Ingredienser för 6 st.

2 ägg
1 dl mörkt muscovadosocker
1/4 dl strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
50 g smör
1/2 dl röd mjölk
1 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 pkt saffran

Frosting:
1 1/2 dl riven kokos 
35 g mjukt smör
3 msk philadhelphia ost
2.5 dl florsocker

Gör så här:
Vispa ägg, muscovadosocker och strösocker pösigt.
Smält smöret och häll i mjölken och saffranen, blanda, och blanda det med äggen och sockret.
blanda de torra ingredienserna och blanda det försiktigt med smeten.
Sätt ut muffinformar i en muffinsplåt och fyll formarna lite mer än 2/3. Grädda i ugnen i 175 grader i 15 minuter.

När cupcaksen är helt har svalnat så gör du frostingen. Blanda allting och bred på cupcaksen. Dekorera med sockerfigurer, blommor eller strössel.

              
               

Kommentarer
Postat av: AMANDA FALK

Gud vad fina de blev :D cupcakesen!

Du verkar otroligt duktig i köket har suttit och kollat igenom din blogg i dina arkiv, vad jobbar du med? hur har du lärt dig allt? :O :D

Jag äter dock inte sötsaker alls men jag har sparat din blogg som favoriter för att visa mamma så hon kan göra nya efterrätter när vi har middagar och så, tack för alla recept :D



Måst ebara fråga, du verkar baka flera gånger i veckan? Vad gör du med allt? äter du upp det? :O blir det inte lätt att det går till överdrivt och du äter för mycket av det goda eller hur gör du? nyfiken :D

Ha en toppen bra kväll!

2010-02-08 @ 20:54:26
URL: http://amandajosefine.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0