Blåbärsmacaroons
Blåbärsmacaroons blir verkligen galet gott, dock ganska så sött men jag ser inte att det kan vara ett problem! Söta blir de med lite strössel på toppen och galet god blåbärskräm mellan.
Blåbärsmacaroons, ca 20 st
3 dl mandelmjöl (malen mandel)
3 dl florsocker
2 äggvitor
1/2 msk strösocker
1/2 krm ättika
1/2 krm maizena mjöl
1 tsk vaniljsocker
100 g vitchoklad
50 g smör
1/2 dl blåbärssylt
Gör sä här:
Mixa mandeln fint och blanda med florsockret.
Vispa upp äggvitorna till ett skum och vispa ned strösockret.
Vispa upp till ett hårt skum och vispa ned ättika och maizena.
Vispa till ett fast skum och rör ned lite i taget av mjöl blandningen med en slev. Varva med vaniljsockret.
Fyll en sprits och spritsa ut små rundlar på en bakpappersklädd bakplåt.
Grädda i 12 minuter i 150 grader. Om du som jag har en ojämn ugn, kör då först 6 minuter. Sedan ut med plåten, vrid den ett halvt varv och sedan in med andra änden i 6 minuter till.
Låt svalna. Lyft pappret från plåten.
Smält chokladen i vattenbad och ta bort från värmen.
Rör ned smöret och sylten.
Lått stelna lite.
Spritsa eller bred på krämen på kakorna.
Riktigt fina!
sv: tack för svaret :) dock är det tråkigt att de ska ta så lång tid :( hehe
jaa, gö så :) jag vill jättegärna beställa :)
kram
Nu ska jag också ta och baka lite macarons, tack för inspirationen! :)
Så söööta :)
alla säger att dom är så svåra att göra men du får det till att låta så lätt O: