Lavendelskorpor

Självklart måste jag använda det goda sockret jag gjorde i mitt första videoinlägg och då föll lotten på lavendelskorpor vilket blir underbart somrigt och härligt! Detta blir även mitt bidrag till Söta Sakers bakutmaning denna månad då temat var: Vår!

Skorporna funkar även med rosensocker vilket det snart kommer recept på! Om man vill kan man doppa ena halvan av skorpan i vitchoklad, då blir den alldeles förföriskt god!

 

Lavendelskorpor, ca 20 st

lite mer än 60 g smör

2 msk lavendelsocker

1/2 ägg

1.5 fl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1/2 dl röd mjölk

3/4 dl grädde

1.5 dl havregryn

 

Gör så här:

sätt ugnen på 200 grader och rör matfett och socker pösigt. OBS! Glöm inte att sila av lavendelblommorna from sockret!

Tillsätt ägget och rör om.

Blanda alla torra ingredienser och rör försiktigt ned i äggsmeten. Varva med mjölken och grädden.

Forma två längder på en bakpapperkläddplåt och grädda i ca 20 minuter.

Ta sedan ut längderna ur ugnen och skär dem i bitar. Lägg på sidan och in i ugnen igen, denna gång i 100 grader i 40 minuter!

Låt svalna!

 


Kommentarer
Postat av: Jenny Eriksson

Åh va gott!

2010-04-17 @ 13:55:46
URL: http://fotografjennyeriksson.blogg.se/
Postat av: Lisa

Vilken fin blogg du har:), Och det där ser inte helt fel ut:). Det ser väldigt gott ut:).

2010-04-17 @ 15:06:16
URL: http://bullerbylisaistorstan.blogg.se/
Postat av: Baktokig

Åh så spännande det lät med lavendelskorpor, det ska jag minsann ta och prova! Tack för en jättefin blogg :)

2010-04-17 @ 15:24:22
URL: http://Http://Baktokig.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0