Lavendelskorpor
Skorporna funkar även med rosensocker vilket det snart kommer recept på! Om man vill kan man doppa ena halvan av skorpan i vitchoklad, då blir den alldeles förföriskt god!
Lavendelskorpor, ca 20 st
lite mer än 60 g smör
2 msk lavendelsocker
1/2 ägg
1.5 fl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 dl röd mjölk
3/4 dl grädde
1.5 dl havregryn
Gör så här:
sätt ugnen på 200 grader och rör matfett och socker pösigt. OBS! Glöm inte att sila av lavendelblommorna from sockret!
Tillsätt ägget och rör om.
Blanda alla torra ingredienser och rör försiktigt ned i äggsmeten. Varva med mjölken och grädden.
Forma två längder på en bakpapperkläddplåt och grädda i ca 20 minuter.
Ta sedan ut längderna ur ugnen och skär dem i bitar. Lägg på sidan och in i ugnen igen, denna gång i 100 grader i 40 minuter!
Låt svalna!
Åh va gott!
Vilken fin blogg du har:), Och det där ser inte helt fel ut:). Det ser väldigt gott ut:).
Åh så spännande det lät med lavendelskorpor, det ska jag minsann ta och prova! Tack för en jättefin blogg :)