Påsktårta med Choklad och Hallon
Påsktårta är ett måste här hemma och i år gjorde jag tårtan med chokladbotten, hallonsmörkräm och chokladsmörkräm. Mums så god den blev! På toppen hade jag sockerblommor och Maltezers som skulle föreställa ägg. Hög och fin blev den men man orkar bara en bit, den är väldigt mättande!
Påsktårta med Choklad och Hallon, ca 15 bitar
300 g mjukt smör
3 dl strösocker
1.5 dl mörkt muskovado socker
5 ekologiska ägg
7 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
50 g smält 70% choklad
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bikarbonat
4 dl kallt vatten
Chokladsmörkräm:
200 g mjukt smör
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk kallt kaffe
2 dl florsocker
Hallonsmörkräm:
250 g mjukt smör
2 dl florsocker
250 g hallon
2 tsk vaniljsocker
Maltezers
Sockerblommor
Gör så här:
Blanda smör, vaniljsocker och socker.
Vispa ned äggen ett i taget.
Blanda alla torra ingredienser och blanda försiktigt ned i smeten.
Blanda försiktigt i vattnet.
Smöra och bröa två formar och dela upp hälften av smeten i varje form. Grädda 35-40 minuter vardera i 150 grader i varmluftsugn.
Låt svalna.
Vispa ihop alla ingredieserna till smörkrämarna i varsin bunke.
Bred hallonsmörkrämen på en kaka, sedan på med en kaka till och bred på chokladsmörkrämen.
Dekorera med blommor och godis.
var på tok för sött för min smak, men chokladbollen funkade ju:)
glad påsk!!
Choklad och hallon är absolut min favorit kombination! Glad påsk, Tara
Tårtan var såååå god Fia,tack! Men oj vad mätta vi blev :-) /Mia
Oj så mycket gott det fanns att läsa om här på din blogg :-D
Tack, min header vann jag i en tävling hos Susanne, http://kandy.se
Mums, vad gott!!
Ser supergod ut!
men gud mums fröken bakfia!!
Mmm, så god och fin den såg ut! :-)
vilken söt blogg du har! haha dreglar när jag ser dina goda bakverk :D
Vilken chokladdröm :). Jag gillart ;)