Cupcake Icecream

Okej, detta kan vara de sötaste cupcaksen som någonsin skapats i mitt kök, och även de enda som misstagits för att vara glass. Dessa cupcakes gräddar man nämligen i våfflor och dekorerar med smörkräm och annat mumsigt så att de lurar ögat att tro att dessa små godbitar är något helt annat. Visst är de fina? Lite trixiga att grädda är de men om man har tålamod och tid imponerar dessa stort på festen!


 

 

Cupcake Icecream, 4 st

4 våfflor

100 g smör

1 dl socker

0.5 dl florsocker

2 ägg

0.5 dl blå mjölk

2 dl vetemjöl

0.5 msk vaniljsocker

0.75 tsk bakpulver

75 g smör

0.75 dl florsocker

1 äggula

1 msk vaniljsocker

röd karamellfärg

strössel

flagad mandel

chokladsås

kokos

annat som faller en i smaken

 

Vispa smör och socker, florsocker och vaniljsocker krämigt. Vispa ned äggen. Vänd i mjölken, mjölet och bakpulvret.

Vispa till en krämig smet. Fyll konerna med smeten. Trixa med ugnen så att konerna står rakt upp och grädda i ugnen i 15 minuter i 200 grader. Låt svalna.

Blanda smör, floroscker, äggula, vaniljsocker och karamellfärg. Låt stelna lite i kylen och skopa över smörkrämen på cupcake glassarna. Dekorera efter egen smak. Servera!

 


Kommentarer
Postat av: Kitty

Vilken rolig idé:)

2010-08-21 @ 15:56:38
URL: http://elinhellokitty.blogg.se/
Postat av: aleX

såå snygga och proffsiga!! <3

2010-08-24 @ 22:28:24
Postat av: Fotograf Jenny Eriksson

Vilken underbar idé! Oerhört kreativt! :)

2010-09-05 @ 09:44:37
URL: http://fotografjennyeriksson.blogg.se/
Postat av: Lovisa

Vilken kul idé !!!!!!!!!!!!

2010-09-09 @ 00:18:16
URL: http://mellanhimmelohelvete.blogg.se/
Postat av: amanda constance - en jävla grym modeblogg

ååh, det måste jag testa! älskar cupcakes och glass så det där lär ju vara en grym kombo,

2010-09-20 @ 19:00:33
URL: http://amandaconstance.blogg.se/
Postat av: amandadesiree

åh, ser gott ut!

2010-09-20 @ 23:09:52
URL: http://amandadesiree.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0