Smarriga Blåbärsrutor

Här är receptet som den fina blåbärssylten fick inspirera! En mellanmjuk kaka med blåbär och mandel som passar lika bra till fikat som till dessert med en kula vaniljglass. Om man inte tycker om blåbär kan man naturligtvis ta en annan sylt och om man inte tycker om mandel så kan man självklart strunta i den! Blåbärsrutorna blev snabbt en favorit här hemma och jag hoppas de blir det hos er också!

 

 

Blåbärsrutor, 1 plåt

4 dl vetemjöl

1/2 dl stocker

1 tsk vaniljsocker

200 g smör

1 äggula

2 dl blåbärssylt

1 näve hackad sötmandel

florsocker

 

Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och ägg i en skål. Smula ner smöret och blanda till en deg. Låt vila i kylen i 1 timme.

Tryck ut degen på en bakpappersklädd plåt och grädda i 175 grader 15 minuter.

Ta ut och bred på sylten och strö över mandeln.

Grädda i ytterligare 10-15 minuter. Pudra lite florsocker över innan servering!


Kommentarer
Postat av: Emma

Allt med blåbär är gott! :)

2010-08-16 @ 16:09:43
URL: http://bakut.blogg.se/
Postat av: Lina

Himmel vad gott det ser ut! :)

2010-08-16 @ 17:41:33
URL: http://linasliv.blogg.se/
Postat av: Lovisa

MUMS!!!!!!!!!!!

2010-08-16 @ 22:12:41
URL: http://mellanhimmelohelvete.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Oj så gott det ser ut!!

2010-08-16 @ 22:58:56
URL: http://rebeccalagarmat.blogg.se/
Postat av: Fotograf Jenny Eriksson

Mumsigt! Det där måste jag prova nån gång! :)

2010-08-17 @ 21:13:05
URL: http://fotografjennyeriksson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0