Frostig Citronkräm
Detta är en väldigt fräsch och syrlig dessert som passar lika bra på sommaren som på vintern. Det som gör den extra god är blandningen mellan den lena lemon curden och den glassliknande "citronkrämen". Mumsig som tusan och passar extra bra efter en middag som man vill avsluta med något annorlunda.
Frostig Citronkräm, 3 st
250 g turkisk yoghurt
3/4 msk vaniljsocker
saft från 1/2 citron
Rivet skal från 1/2 citron
110 g lemon curd, ca en halv burk blir det
vitchoklad
Så här gör du:
Blanda yoghurten, vaniljsockret, saften från citronen och skalet från citronen i en bunke.
Klicka ned lemon curden i smeten och blanda, dock ska det inte blandas helt utan det ska finnas "klumpar" kvar.
Klicka ned krämen i små glas och in i frysen i ca 1 1/2 timma.
Om du vill vänta längre med att äta den ska den tina lite innan.
Servera med lite riven vitchoklad på toppen.
Va gott det ser ut! Helt i min smak - älskar turkisk yoghurt och citron. Ska prova den snarast!
Ser himla gott ut.
Det blir nog lördagsefterätten.
Anne
Låter grymt smaskigt. Ska definitivt testas!
hehe jodu
jag tror du kommer nå dina drömmar och mål in bak.kock.festsvängen fia!
ser sjukt gott ut!
Vilken extremt härlig blogg ! :) Din påminner mej om våren. Älskar den här bakgrejen som ett huvudmoment. Gilla!
Gjorde om ett par jeans till shorts, vad tycker du ? :) http://elinneas.blogg.se/2010/february/jeans-makeover.html#comment
Fasen vad gått det ser ut :P synd bara att jag inte äter onytigheter längre :P
söt blogg :)
Tusen tack!
Å vilken rolig sida, hit måste jag kika in igen =)
Vilken fin blogg du har! När jag får eget kök igen ska jag definitivt testa några av dina recept:)
Marie
Mums! detta måste jag testa :)
Vad gott det ser ut! Ska jag definitivt prova snarast!
C