Galet God Saffransbrushetta
Eftersom det inte är lika stort utbud av färska bär nu på vintern blir det frysta istället, andra bär går lika bra.
Så här snygga är de!
2 saffransbullar, gärna lite lagon torra
1,2 dl vispgrädde
1/2 dl turkisk yoghurt
1 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
1/3 pkt fysta bär, blandade blåbär/hallon
en handfull sötmandlar
Gör så här:
Ta ut bären ur frysen ca en timma innan servering. Lägg i en sil men en skål under.
Vispa grädden. Blanda med yoghuret, florsockret och vaniljsockret.
Sätt på stekpannan på medelstark värme med en rejäl klick smör.
Dela de två bullarna så du får två tunna skivor. Lägg ned dem båda i stekpannan och strö lite strösocker på båda sidor. Stek snabbt på båda sidor, de ska bara få lite färg.
Lägg bullskivorna på tallrikar med snittytan uppåt.
Klicka på gräddkrämen på bullarna, strö över bären, sedan grovhackade mandlar. Servera medan bullen fortfarande är lite ljummen! Njut!
Wow! det där såg ju super gott ut. Tror vi har några saffransbullar kvar i frysen, måste prova. Puss
gott det såg ut!
svar: Ja det tycker jag med trevlig blogg föresten! :)
Åh det där såg skit gott utQ!
Åh va goda dom ser ut! Jag, precis som dig, älskar att baka. Hittade din blogg precis nu :) hoppas på att få lite inspiration av dina recept då min egen bakning sker alldeles för sällan. Keep up the good work och trevlig helg till dig!
mmmm det ser sjukt gott ut! :D
kan du baka åt mig oxå? :) (a)
sv:
haha ja det är sant :D
Det där såg himelskt gott ut. Mums.
Håller med dig om Chris Brown, vad som än hänt ska man aldrig slå en kvinna. Eller tvärtom för den delen. Usch.
Det lät MYS:)
mums!
sv; visst är dom :)
Om du gör de här till mig någon gång kommer jag bli vääääldigt glad! <3
det där ser riktigt gott ut! :D
sv: se den! den var bra :)
Vilket bra recept!
Jag har saffransbullar kvar. Denna efterrätt ska jag ta och göra till helgen =)