Double Chocolate Chip "Dulce de Leche"

Dessa kakor är barnsligt goda och funkar därför perfekt för barnkalaset! Självklart funkar de till andra bjudningar också, de blir lika uppskattade.
"Dulce de Leche" är kondenserad mjölk som kokar under några timmar tills det blir en tjock "kola" smakande sås. Den är även mycket god till annat, ikväll ska jag tillexempel servera den till fruktsallad!


Double Chocolate Chip "Dulce de Leche", ca 10 st
60 gram mörk choklad
1 1/4 dl vetemjöl
1/4  tsk bakpulver
1 nypa salt
40 gram mjukt smör
1/4 dl strösocker
3/4 dl ljust muscovado socker
1/4 tsk vaniljsocker
1 ägg
1.5 dl havregryn
Gör så här:
Fyll en kastrull till häften med vatten. Sätt ned den kondenserade mjölken, oöppnad i sin metallförpackning och låt små koka i ca 2 timmar. Låt svalna.

Hacka chokalden grovt.
Blanda mjöl,bakpulver, vaniljsocker och salt.
Vispa muscovado socker och strösocker samt ägg och smör poröst.
Blanda ned mjölblandningen, chokladen och havregrynen i äggsmeten.
Spritsa ut degen till ganska små rundlar på en bakplåtsklädd plåt, ca 20 st.
Grädda i ugnen i ca 10 minuter i 200 grader.
Låt svalna.
Öppna den kondenserade mjölken. Bred på lite av smeten på ena baksidan av en chokladkaka, tryck sedan fast en kaka på. Upprepa tills alla kakor är klara.

Kommentarer
Postat av: Monika

Har nog aldrig gjort nåt med kondenserad mjölk.. Lät väldit goda iaf! =)

2010-03-10 @ 12:31:13
URL: http://kakabaka.blogg.se/
Postat av: Sandra

Attans att man är mjölkallergiker! :S

2010-03-13 @ 00:01:34
URL: http://whatsandrasaid.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0