Vitchokladcupcakes med Lingon och Kanel




1 ägg
3/4 dl strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
½ tsk malen kanel
25 g smör
1 msk röd mjölk
1 msk turkisk yoghurt
1 2/3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
skal och saft från 1/2 lime
50 g smält vitchoklad
100 g frysta lingon
Frosting:
50 g vitchoklad
50 g philadhelphia ost
Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret och blanda ned mjölken och yoghurten. Häll i äggsmeten.
Blanda alla torra ingredienser och blanda ned i äggsmeten.
Smält chokladen i vattenbad och häll ned i smeten.
Häll ned skal, saft och lingon i smeten.
Klicka ut ca 2/3 i små formar och grädda i ugnen ca 20 min i 175 grader.
Låt svalna helt.
Blanda alla ingredienser väl.
Fyll en spritspåse med smeten och spritsa på frostingen på de små muffinsen.
Garnera med valfritt strössel eller ett litet lingon.
Dom såg jättegoda ut! =)
smakar det lite likt morotskaka?:)
Låter gott!