Fina Små Frukt- & Nötbullar
Dessa delikata småbullar är lätta att göra och så kan man ta bort nötterna om man vill. Bröden får en fantastiskt fin skorpa och den fina smaken av kanel passar perfekt i dessa bröd! Jag har ju jullov nu och då är brödbak perfekt när man har lite tid! Och så har man ju tid att njuta av godsakerna oxå!
Ingredienser till 9-10 småbullar:
1 tsk torrjäst
4 dl ljummet vatten
4 dl rågsikt
3 dl grovt rågmjöl
2 dl vetemjöl special
1 tsk kanel, malen
1 dl russin
1, 5 dl hasselnötter
eventuellt 1/2 dl torkad frukt, t.ex. fikon eller aprikoser
Gör så här:
Häll vattnet i en bunke och blanda ned jästen. Skopa sedan ned alla andra ingredienser och blanda väl. Plasta bunken och låt vila i kylskåp i 8-9 timmar eller över natten. Värm ugnen till 250 grader. En plåt ska vara inne i ugnen under tiden den blir varm. Forma avlånga bullar genom att bilda en avlång bit, sedan vika den på längden och sedan skära den i två. Lägg på bakplåtspapper, pensla med lite vatten, strö över lite mjöl och låt vila under en bakduk i ca en kvart. Lägg bakplåtspappret på den varma plåten och sedan in i ugnen i ca en kvart eller tjugo minuter. Efter ca 5 minuter i ugnen tar du en vattenspruta och sprejar in lite vatten. Det och penslingen med vatten komemr ge bröden en fin skorpa. Bröden ska vara inne i ugnen tills de är bruna. Känn med en sticka, det ska inte vara kladdigt! Låt svalna på galler utan bakduk eller njut med en gång med smör och en extra-lagrad prästost!
Låter gott!
låter mumsigt! snygg bild också! :D
Ser gott ut! :)
tack så mycket! Försöker lära mig fota:D!