KycklingMiddag
Om man vill kan man självklart ha potatis till. Hasselbackspotatis eller någon krämigare sort skulle kunna vara gott, kanske den gratinerade potatismoset vi åt häromdagen...
Till fyra personer:
sallad:
1 påse machésallad
1 påse spenatblad
1 granatäpple
1 bit av valfri grönmögelost (Om man nu som min kompis Emma verkligen, verkligen inte gillar ost kan man strunta i det eller kanske lägga till lite rostade nötter istället)
Gör så här:
Skölj salladen, helst en och en, torka. lägg salladen i en stro skål eller ännu hellre, ett vackert fat.
Gröp ur granatäpplekärnorna och strö över salladen. Smula osten över salladen. Klart!
Ugnsstektkyckling:
1/2 dl rapsolja
1/3 sl soja
1 liten knöl ingefära
1 matsked ketshup
1 matsked honung
Sätt kycklingen i en långpanna, gärna smord. Blanda lite ekologisk rapsolja och vanlig kinesisk soja, salt och peppar, ingefära, ketshup och honung och pensla kycklingen med, nu in i ugnen. Stoppa upp kycklingen med citronklyftor och presilja!
In i ugnen i 150 grader i 2 timmar.
Vilken mysig blogg!
Vad föredrar du helst baka eller laga mat?
Kram
Tittade just in här och I LIKE IT. Jag som vill lära mig laga mat och så bättre nu när jag ska flytta hemifrån, får börja hålla koll på dig här bakfia. Bra tips as far as I can see, keep up!
sv; Tack, detamma =)
allt bra med dej idag ? =)
MUMS vad gott:)
åh gud mums!
Nemen mums! Vilka fina recept du har ♥