Bagels NY-Style

I helgen gjorde jag mina första Bagels och gud så goda de blev! Har aldrig provat då jag har tyckt det verkar ta sådan tid men det var väldigt lätt, bara att röra ihop, låta jäsa lite, koka(!) och sedan in i ugnen. Fyll dem med ost, skinka och en stekt ägg eller med cream cheese och lax! Ta en tugga och dröm dig bort till NY!
Bagels NY-Style, ca 8 st
5 dl ljummet vatten
25 g jäst
2 msk rapsolja
1 msk salt
2 msk flytande honung
13 dl vetemjöl special
1 ägg
Vallmofrön
Gör så här:
Rör ut jästen med vattnet.
Rör ned oljan, saltet och honungen.
Rör ned mjölet. Arbeta degen tills den är smidig.
Jäs under bakduk i ca 1 tim.
Ta upp degen på mjölat bakbord och forma runda bollar.
Tryck ned ett mjölat finger i bollen och snurra runt så att ett hål bildas. Gör ett ganska stort hål.
Täck över och låt jäsa i 15 minuter.
Koka upp vatten i en traktörpanna och koka varje bagel 1 minut på varje sida.
Lägg upp bagelsen på en bakplåtskläddplåt och pensla med uppvispat ägg. Strö över vallmofrön.
Grädda i 30 minuter i 225 grader och låt svalna utan bakduk på ett galler.

Kommentarer
Postat av: Anonym

låter nice.. ska du inte visa den på bloggen?:)

2010-03-26 @ 09:47:04
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: Jenny.

ÅH jag fullkomligt älskar bagels med vallmofrån, levde på dem när jag var i USA. Jag har aldrig vågat prova hemma, är det inte svårt när man ska koka dem ??!!

2010-03-26 @ 10:55:16
URL: http://jcarpediem.blogg.se/
Postat av: Jessica / stylebyojj

gottgott :)

2010-03-26 @ 14:21:31
URL: http://stylebyojj.blogg.se/
Postat av: Tara

Jag har också alltid trott att det var jättesvårt att laga bagels, men nu kanske jag måste testa :)

2010-03-26 @ 16:26:13
URL: http://tortelina.blogg.se/
Postat av: Frida H

En liten fråga: använde du färsk jäst eller torrjäst? Och röd eller blå jäst?

2010-04-01 @ 05:28:42
Postat av: Bakfia

Sv: jag använder färsk jäst i sitt blå paket! Kram Bakfia

2010-04-01 @ 06:21:03
URL: http://bakfia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0