Mer Frågor...
- Hejsan! Chokadmuffinsen du menar, högst upp, är Hi-Hat Cupcakes. Alltså chokladmuffins med maräng topping och med ett överdrag av choklad. Just dessa kommer från Leilas bakbok "a Piece of Cake". Det finns även andra Hi-Hat recept om du söker på nätet!
- De fina formarna jag använder kommer oftast från härliga Kalasform. De har bar storlekar och många fina mönster. Även på Stockhome finns fina varianter.
Macarooner med Vitchokladkräm och Lime


120g äggvitor, uppdelat i två skålar
35g socker
150g fint malen mandel
150g florsocker
150g socker till sockerlag
50g vatten till sockerlag
Vinnaren av Kalasforms Bakformar är...
Minilängder med Vallmo och Vanilj
Låt svalna på galler under bakduk.
Tävling...Vinn Bakformar från Kalasform!
Kalasform har superfina bakformar och bra storlekar! Allt från tryffelformar till bullformar. De har snygga mönster i många olika färger och kombinationer och deras hemsida är galet inspirerande! Det är deras formar jag använder allra mest!
- Om du inte har en blogg: Beskriv kortfattat i kommentarerna din drömcupcake/muffin, smak osv.
- Om du har en blogg: Skriv ett inlägg på ditt blogg med vad din drömcupcake/muffin är, smak osv. och länka sedan till Bakfia/Tävlingen. Skriv sedan i kommentarerna med en länk till ditt inlägg!
Kokos Cupcakes med Citron och Marängtopping
Dessa cupcakes var det första gången jag gjorde igår och de blev super goda, så goda att jag gjorde en sats till! Kokosen, lemon curden och marängen blir perfekta ihop och om man vill kan dessa nästan vara en dessert för att de blir lite mäktiga!
Kokos Cupcakes med Citron och Marängtopping, 4 stycken
1 ägg
3/4 dl strösocker
25 g smör
1 msk röd mjölk
1 msk turkisk yoghurt
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
1 liten nypa socker
skal och saft från en halv lime
2/3 dl riven kokos
Marängtoppingen:
1 ägg
3/4 dl strösocker
lemon curd
Gör så här:
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Smält smöret och blanda ned yoghurt och mjölk. Vispa ned i äggsmeten.
Blanda alla torra ingredienser. Blanda ned i äggsmeten.
Blanda ned saft och skal.
Fyll muffinsformar i en muffinplåt och grädda i 17 minuter i 175 grader.
Låt svalna.
Separera äggvitan från äggulan och vispa äggvitan fluffig.
Vispa ned halva sockermängden. Vispa till en hård smet.
Blanda försiktigt ned resten av sockret.
Bred ett ganska tunt lager lemon curd på varje kokosmuffin.
Fyll en spritspåse med marängsmeten och spritsa på kokosmuffinsen.
Sätt in cupcaksen i ugnen i 250 grader tills marängen har fått önskad färg.
Låt svalna eller ät ljumma.
Mina Favorit Semlor
Semlor är bland det godaste jag vet och vi äter väääldigt många här hemma när det är semelperiod. Mina gör jag med hackad sötmandel på och extra kardemumma. De blir super goda och om man vill kan man göra lite mindre storlekar men då grädda i 225 grader och kortare tid.
>
Alla Hjärtans Dag Inspiration

Imorgon är det ju Alla Hjärtans Dag och vad passar väl bättre än att baka något härligt mumsigt till sina nära och kära? Här kommer mina favoriter som jag hoppas du kommer tycka om!
Citronkräm toppad med Kokosmaräng
Questions...
- Vad jobbar du med? Eftersom jag bara är 17 år så går jag i skolan, men självklart är drömmen i framtiden att få arbeta på något vis med mat och bak!
- Hur har du lärt dig allt? Jag har lärt mig mycket av Mamma, min Faster, Farmor och Mormor, kompisar, kokböcker etc. Sedan extra-jobbar jag även då och då på ett bageri här i Stockholm och där får jag självklart också mycket erfarenhet och kunskap.
- Du verkar baka flera gånger i veckan? Vad gör du med allt? Äter du upp det? En del äter jag självklart, dock inte alla 12 muffins, hela sockerkakan osv. men mycket går till familj, kompisar och arbetskamrater på föräldrarnas arbeten.
- Blir det inte lätt att det går till överdrift och du äter för mycket av det goda eller hur gör du? Nu äter jag ju inte allt, mest för att jag ska prova på om det är gott. Men ibland, om jag kommit på ett riktigt gott godis, då tröttnar jag aldrig!
Hallon Cupcakes i Äggkartong


Hallon Cupcakes, ca 12 st
Muffinsen:
1 ägg
3/4 dl strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
25 g smör
1 msk röd mjölk
1 msk turkisk yoghurt
1 1/3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
skal och saft från 1/2 lime
2 msk hallonsylt
Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret och blanda ned mjölken och yoghurten. Häll i äggsmeten.
Blanda alla torra ingredienser och blanda ned i äggsmeten.
Häll ned skal, saft och sylt i smeten.
Klicka ut ca 2/3 i små formar och grädda i ugnen ca 10 min i 175 grader.
Låt svalna helt.
Frosting:
15 g mjukt smör
1 1/2 dl florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
50 g philadelphia ost
1 tsk limesaft
1 droppe röd karamellfärg
Gör så här:
Blanda alla ingredienser väl.
Fyll en spritspåse med smeten och spritsa på frostingen på de små muffinsen. Garnera med valfritt strössel.
Mina Hjärtans Biskvier
Mina Hjärtans Biskvier, ca tio st
Bottnar:
300 g mandelmassa
1 äggvita
1 msk strösocker
Fyllning:
100 g smör, rumsvarmt
1,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 msk hallonsylt
4 droppar röd karamellfärg
Topping:
150 g vitchoklad
Gör så här:
Riv mandelmassan och blanda med äggvitan och sockret tll en slät smet.
Lägg ut på en bakplåtsklädd plåt och tryck smeta ut till en fyrkant, inte för tjock, och itne för tunn.
Grädad i ugnen i 175 grader i 15 min.
Vänta tills bottnen har svalnat något, ta sedan ut hjärtan med en peparkaks-hjärt form. Låt svalna helt.
Blanda alla ingredienser till fyllningen och bred på hjärtanen. De ska vara "toppigast" i mitten. Ställ in i frysen i minst 1 timma.
Hacka chokladen och lägg i en skål som du sätter över sjudande vatten. Smält alltså chokladen i vattenbad.
Ta ut kakorna ur frysen och doppa en och en i chokladen så att den täcker den hallonröda fyllningen.
Låt stelna på bakplåtspapper och förvara biskvierna i en burk med tätslutande lock.
Vinnaren av Matmagasinet är...
Kram<3
Frostig Citronkräm
Detta är en väldigt fräsch och syrlig dessert som passar lika bra på sommaren som på vintern. Det som gör den extra god är blandningen mellan den lena lemon curden och den glassliknande "citronkrämen". Mumsig som tusan och passar extra bra efter en middag som man vill avsluta med något annorlunda.
Frostig Citronkräm, 3 st
250 g turkisk yoghurt
3/4 msk vaniljsocker
saft från 1/2 citron
Rivet skal från 1/2 citron
110 g lemon curd, ca en halv burk blir det
vitchoklad
Så här gör du:
Blanda yoghurten, vaniljsockret, saften från citronen och skalet från citronen i en bunke.
Klicka ned lemon curden i smeten och blanda, dock ska det inte blandas helt utan det ska finnas "klumpar" kvar.
Klicka ned krämen i små glas och in i frysen i ca 1 1/2 timma.
Om du vill vänta längre med att äta den ska den tina lite innan.
Servera med lite riven vitchoklad på toppen.
"Cheesecake & Choklad Muffins"
Cheesecake & Choklad Muffins, ca 6 st
Choklad
1,5 ägg
1 1/4 dl strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
25 gram smör
1/2 dl turkisk yoghurt
1 msk kallt kaffe
1 4/4 dl vetemjöl
2,5 msk kakao av god kvalité
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
Cheesecake
200 g philadhelphia ost
1/2 ägg
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Choklad:
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ned dem i öggsmeten.
Cheesecake:
Mixa ost, ägg, florsocker och vaniljsocker till en slät blandning.
Sätt nu i cupcakeformar i en muffinplåt. Lägg först en klick chokladsmet i botten. Sedan en till klick på ena sidan och sedan håller du i cheesecake smet i andra sidan. Grädda i 150 grader ca 30 minuter eller tills chokladsidan nästan är torr.
Pyttis Tävling - Mitt bidrag

Er Önskan är Mitt bakjobb!
Tävling...Vinn Prenumeration På Härlig Mattidning!
Nu är det dags för Bakfias första tävling som den här gången är ett samarbete med tidningen Matmagasinet!
Matmagasinet är alltid härligt inspirerande och ger bra och goda tips och recept var veckans alla dagar! En tidning som jag verkligen tycker passar alla, oavsett hur van man är vid att stå vid spisen!
Nu har du chansen att vinna en kvartalsprenumeration av Matmagasinet. Det enda du behöver göra är att svara på den här frågan:
Varför vill just du vinna prenumerationen?
Tävligen avslutas på Söndag, alltså den 7/2. Kör hårt och Lycka Till!