Hallon- & Chokladmuffins med "Crunch"
De fina formarna kommer från Kalasform och kan köpas bl.a. på NK eller Designtorget. Riktigt fina är de!
Innan ugnen gjorde sitt! jag skulle faktiskt nästan kunna äta dem ogräddade!
Mjölkchokladen och "crunchen", som ni ser blir de snyggt "randiga" i färgerna.
Nybakade med ett glas kall mjök, det är toppen!
Hallon- och Chokladmuffins med "crunch"
Hallonsmeten:
1,5 ägg
1 1/4 dl strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
50 g smör
1/2 dl turkisk yoghurt
1 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 liten nypa salt
skal från i lime, saft från en halv
1,5 dl frysta hallon
Så här gör du:
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Smält smöret och blanda ned yoghurten. Häll ned i äggsmeten.
Blanda alla torra ingredienserna + skalet. Vänd ned försiktigt i äggsmeten. Blanda ned hallon och saften av limen.
Ställ åt sidan.
Chokladmuffins
1,5 ägg
1 1/4 dl strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
25 gram smör
1/2 dl turkisk yoghurt
1 msk kallt kaffe
1 4/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2,5 msk kakao av god kvalité
1 nypa salt
en marabou kaka, mjölkchoklad
Så här gör du:
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt!
Smält smöret och blanda ned kaffet och yoghurten. Blanda ned i äggsmeten.
Blanda alla torra ingredienser. Vänd försiktigt ned i smeten. Ställ åt sidan.
Nu:
Sätt ugnen på 175 grader.
Ta fram en muffinsplåt och klä den med stora formar. Klicka ned en bit hallonsmet i ena halvan av muffinsformen, sedan tar du chokladsmeten och klickar ned den på andra halvan så att muffinsen liksom blir "delad" i färg och smak. Fortsätt med resten av muffinsen. Ta några bitar maranou, dela i något mindre bitar och tryck ned i chokladsidan av muffinsen. Strö nu på crunchen.
"Crunch":
5 kakor Digestive
2 tsk råsocker
15 gram smör
Så här gör du:
Smält smöret, blanda ned sockret och krossade digestive. Strö på muffinsen.
Grädda nu muffinsen i 175 grader i ca 20 minuter, möjligtvis lite längre. Muffinsena ska vara torra dock lite kladdiga i mitten.
Låt svalna utan bakduk på galler.
hehe, bra tips. Ska testa göra dom :D
kram
lite som muffinbakery
hej & Tack så mkt, kul att du hittat min blogg.
välkommen året!
/Ida
oh jisses vad gott det ser ut:)
tack:)
oj, vad de där såg ut att vara goda^^
Mmmm vilka godingar, choklad, hallon & crunch! Fikasugen som tusan blir jag! Tur jag ska baka tårta nu :) !
Vad goda de ser ut!
MUMS MUMS MUMS!
mmm, det låter väldigt gött det där :) speciellt med crunchet ovanpå! yammi! :D
åh mumma vad gott! det är farligt att gå in på din blogg ibland fröken Bakfia!
De såg riktigt smaskiga ut!
hehe ;)
vad har du för dig ikväll då?
åh, va gott dedär såg ut (:
vad behöver pluggas ikväll då?
Ja du jag sitter och ritar skissar tecknar svarar på kommentarer..betalar räkningar.
vad gott det såg ut! :)
Oj vad gott det där ser ut! Hallon och choklad i samma muffins, kan inte bli annat än lyckat! :-)
Låter som den perfekta muffinsen!
Sv: Tack så mycket! :) Och ååååhååå vad goda muffinsen ser ut!
Fy tusan vad gott det såg ut! Ska jag allt prova :)
Oj, oj, oj, så goda de blev. Det receptet kommer definitivt att skrivas in i receptboken. Den söta chokladen,med den syrliga limen.O boy, vilken lyckoträff!!
sv: Maggan, vad kul att de blev lyckade:) ha det så bra!
Hej Bakfia!
Jag älskar verkligen Muffin Bakery´s olika muffins med bla cheescake och choklad! Skulle inte du kunna försöka klura ut hur man gör dem?? Härlig blogg förresten!
Sv: Mia P! I'm right on it! ska försöka göra sådana i veckan:)
Oj, vad gott det där ser ut att vara :)
Snacka om lyxmuffins! Ser SJUKT goda ut!