CHOKLADMOUSSE

Igår var det bara att ställa sig och göra 70 st chokladmousse! Japp, värre jobb kan man ha!

Äppelpaj Perfekt Till Glass

Äntligen kommer receptet, tack för att ni har varit så förstående. De senaste dagarna har varit otroligt mycket att stå i men idag, idag blev provet klart så nu kan jag sluta tänka på det. Skönt! hursomhelst det här äppelpajreceptet skiljer sig lite från andra. När det har gräddats ska det nämligen, enligt mig, skopas över på härlig vaniljglass. Kakan blir nästan som smulpaj, perfekt att äta med en massa glass! Sa passa på att göra den nu med härliga höst äpplen! Just det, har fått en massa frågor på sistone också så tänkte köra ett fråga och svar inlägg snart. Om det är något ni undrar över, passa på att fråga nu så svara jag sen! Hej så länge!
Äppelpajer, 4 portionsformar
2/3 dl vetemjöl
2/3 dl havregryn
1 msk ljust muscovado socker
50 g smör
2 äpplen
1 msk mandlar hackade
2 msk russin
Klyfta äpplena och lägg dem i smorda små formar.
strö över russin och mandel.
Smält smör och blanda ned socker havregryn och mjöl.
Strö blandningen över formarna.
Klicka över lite extra smör och grädda i ugnen i ca 20 min 175-200 grader.
Ät direkt, skopa över på en massa vaniljglass!

Mina Favoriter För Hösten 2010

Nu helt plötsligt när jag skriver detta steg temperaturen upp till 18 grader så så kallt är det inte men när det nästan är Oktober månad så tycker jag man kan säga att det är höst ändå! Och på hösten så har man, enligt mig, chansen att göra en massa smaskiga saker, jag blir nämligen galet sugen på något gott när det blir kallare och mörkare. Så p.g.a. det och för att hälsa alla nya läsare välkomna så har jag en liten "best of" lista för hösten 2010 som jag hoppas ni alla kommer tycka om. Enjoy!




Smulmuffins med Rabarber, Mmmmm...



Superduper Megagod Brownie Cheesecake med Hallon



Chunky Monkey Super Kladdis



Våffelkalas med min Goda Hallon-och MangoChutney



Höstig Äppelpaj

Förlåt, Förlåt, Förlåt!

Oj vad dåligt av mig. Ingen pajrecept kom det upp igår kväll, men både filosofiplugg och tågresa stod i vägen och nu, ja nu är jag på kontoret(!) där jag praktiserar på en kommunikationsbyrå (PR och Marknadsföring) som heter Here Are Lions här i Stockholm. Receptet kommer upp imorgon jag lovar. Från och med nu kommer ni inte få följa bara baket utan lite mer ur min vardag, hoppas ni tycker det är kul! Hemskt ledsen för bilden också, tagen i motljus. Jaja, nu sätter vi igång den här måndagen!


Matbloggpriset 2010!

Hej igen! Nu är det dags för matbloggpriset 2010 och om ni vill tipsa jutyn är det bara att klicka här. (Tack så otroligt mycket på förhand om ni väljer att lägga er röst på mig!!)



Den mumsiga saken jag äter på får ni recept på imorgon, tro mig, den vill ni inte missa!

Jag och Ankan

 

Så här såg det ut i Måndags när jag tog emot vinsten! Jag tävlade med min pasta sallad och mitt landställe utanför Gävle var mitt perfekta picknickställe. Vad vi gjorde i måndags får ni se snart, åh jag hoppas ni tycker om det!


ÄppelHelgen

Först och främst, tack alla för de fina kommentarerna angående SM i Picknick! Jag blir så glad för allt fint ni skriver. Men nu till något helt annat, förra helgen var jag ju på Rosendal och agerade Jury för deras härliga Äppelpajtävling. Jag och 5 andra pajälskare bedömde fyra stycken pajer som hade kvalificerat sig! Och, alla pajer var så otroligt olika, visste faktiskt inte att man kunde variera en paj så mycket:) Hursomhelst, den vinnande pajen hade både vitchoklad, mandelmassa och kokos i sig och den var sjukligt god! Ska jag absolut prova på hemma. Alla var så väldigt trevliga och jag hade en mycket rolig lördag! Samtidigt som paj-bedömmandet pågick så fanns det en massa andra saker på Rosendal att kolla in. Ekolådan var där, marmeladkokare var där, biodlare var där, alla var där! En riktig toppenhelg alltså!











Stolt Tjej

Titta in här för att se vad som har hänt




Jag har vunnit SM i picnic!!!!  Roligt va? Idag har det hänt en otroligt rolig sak kopplat till det här på morgonen så håll koll på bloggen framöver ska ni få se vad det är!

Idag har jag ätit Äppelpaj

Jag är så mätt, men så glad! Nyss hemkommen från Juryjobb på Rosendals trädgård där jag ihop med fyra andra kunniga paj-älskare bedömde äppelpajer i en stor tävling! Det som var roligt var att alla pajer faktiskt var väldigt olika, ingen var den andra lik! Trodde faktiskt inte att man kunde variera äppelpajer så mkt men det kunde man. Bilder kommer snart, jag lovar, men just nu har jag en annan grej att stå in nämligen, städa! Det kommer nämligen ett filmteam hem till mig på måndag och då kan det ju inte se ut hursomhelst här hemma! Som sagt, bilder kommer snart och hoppas alla har en härlig lördag!

Klappat och Klart!

 

Äntligen var det bokat! 1-3 okt åker jag och L till KÖPENHAMN för att researcha inför vårt projekt, och självklart äta en massa god mat och njuta! Vårt 100 p projekt är det då jag syftar på och Köpenhamn kommer ingå i ett av våra repotage! Ser verkligen fram emot det! Och, detta medför ju att jag GÄRNA vill ha hjälp med tips på restauranger, caféer, måste se saker och en massa annat! Kommentera eller maila mig om ni har något bra tips så kan jag skapa ett inlägg om alla tips sen! Om ni har en blogg är det bara att skriva med den också!

Och JA, det här med ett ordentligt inlägg per månad gick ju inte alls bra så det får bli många istället. Blir så glad när ni läsare skriver att ni saknar bloggandet! Det gör mig sååå glad!


Sneak a Peak

 

Den här ljuvliga bakelsen bakades förra Söndagen för en mycket speciell anledning, kan ni gissa vilken?


Äppel Päppel Pajtävling på Rosendal

Ojojoj vad roligt. Bara namnet är ju fint! Äppelpäppel pajtävling på Rosendals Trädgård här på Djurgården i Stockholm tar plats Lördagen den 18 September och jag, Bakfia, kommer sitta i Juryn med andra kunniga pajälskare! Om DU vill vara med och tävla med din allra musigaste, saftigaste, godaste äppelpaj så rekommendarar jag att du går in på den här länken och anmäler dig! Inlämning av pajerna pågår mellan klockan 11-12 lördagen den 18 September och vinnaren koras kl 14:00 i stora växthuset. Jag hoppas det finns många bloggläsare därute som är sugna på att baka och jag kan säga på en gång att jag tycket det här ska bli otroligt roligt och ser fram emot det väldigt mycket! Om man däremot inte vill baka en paj och lämna in för bedömning finns det en massa andra roliga saker att göra i de fina trädgårdarna, b.la. utställningar och föredrag, kolla in programmet här!

Jag hoppas vi ses då!


 


RSS 2.0