Kavring från Landet
Kavring är något av det bästa jag vet. Och hemmagjord kavring är lite bättre. Med en god hårdost och en kopp te är detta en given sommarhit! Tar några dagar att baka men det gör det endast ännu godare! Brödet går att variera i den mån att man kan byta ut rågsikten mot rågmjöl för få en lite mörkare limpa. Jag gillar att forma brödet runt också, det tycker jag blir superfint! Kavring är ett sådant bröd som jag har vuxit upp med, ett sådant bröd som har funnits hemma, vinter som vår. Just därför är det extra roligt att baka ett bröd som för det första blir galet gott, men också väldigt uppskattat här hemma!
Kavring
1/4 pkt jäst
2/3 msk salt
2 dl filmjölk
1/2 dl ljummet vatten
2 dl rågkross
2 dl rågsikt
1 msk brödkryddor
3 dl vetemjöl
2 dl vetemjöl special
1 1/3 dl mörk sirap
100 g smält kallt smör
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
Extra Vetemjöl
Gör så här:
Dag 1; Rör ut jästen med salt och filmjölk. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Täck med platsfolie och låt stå i rumstemperatur för att jäsa i ett dygn.
Dag 2; Blanda brödkryddorna med vetemjölet och vetemjöl special. Rör ihop den första degen från gårdagen med mjölet och kryddorna. Blanda sedan ned sirapen, smöret, solrosfröna, linfröna. Blanda allt väl med en träslev. Lägg degen i en smörad och mjölad form, en sockerkaksform, rund, med inga löstagbara kanter funkar utmärkt. Strö över lite extra mjöl. Naga degen med en gaffel. Täck med lite plastfolie och låt brödet jäsa i 2-3 timmar i rumstemperatur. Grädda brödet i 200 grader i 1 timma och tio minuter. Vänd sedan brödet uppochned på plåten, ta bort formen och grädda i 10 minuter till. Ta ut brödet och vira in det i dubbla handukar medan det svalnar. Njut!
Grannens Växthus

Midsommarens Tårta!
Glad Midsommar!
Glad Midsommar fina läsare! Idag hoppas jag att alla njuter av värmen och god mat. Jag kommer att ääta mycket svenska jordgubbar, jag och L har påbörjat en mumsig jordgubbstårta, hoppas ni äter en också! Alldeles nyss tog vi en sväng till midsommarstången och dansade, nu har sommaren börjat på tiktigt!
Vinnarna av Marabou Choklad är...

Lyxa till det med en Frukost!
Om man vill så rekommenderar jag verkligen att en grå och mulen sommardag (vilket jag gissar inte kommer bli så svårt att ordna, svensk sommar...) kosta på sig att gå till ett mysigt hotell och äta en supergod hotellfrukost med allehanda mumsigheter att smaka! Jag och min Mamma var på trevliga Lydmar hotell här i Stockholm igår och åt allt möjligt gott. Lydmars frukost var verkligen att rekommendera! Nej, nu ska jag kasta mig ut i solen, snart är det midsommar och en hel del planering måste göras innan dess, t.ex. den viktiga frågan, vad ska det bli för midsommar tårta? Håll även ögonen öppna på bloggen i helgen då Linn kommer hit och vi ska börja arbeta, baka och fota på vårt 100p projekt. Ni som har följt bloggen ett tag vet kanske vad det är, ni fina läsare som är nya, information kommer i helgen...
Och glöm inte att tävla i Marabous och Bakfias tävling, den angörs imorgon!
Smulmuffins med Rabarber
Rabarber är verkligen sommar för mig och jag använder det gärna i cupcakes och muffins vilket jag tycker blir gudomligt gott! Dessa härliga muffins har smuldeg på toppen, det bästa av två bakverk. Sommriga och goda är de! Nu måste jag snart åka till landet och skörda mer rabarber, i veckan kanske det blir rabarbersaft? Eller vad tycker ni, har ni några andra förslag på goda rabarberrecept!?
Smulmuffins med Rabarber, 12 st
3 ägg1 dl råsocker
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
75 gram smör
3/4 dl turkisk yoghurt
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk limesaft
3 själkar rabarber
smör
råsocker
50 g kallt smör
1.5 dl havregryn
0.75 dl vetemjöl
1/2 dl råsocker
2 msk strösocker
Gör så här:
Vispa ägg, råsocker och strösocker pösigt.
Smält smöret och blanda ned yoghurten. Rör ned i äggblandningen.
Blanda alla torra ingredienser och blanda ned i äggblandningen.
Rör ned limesaften.
Ställ åt sidan.
Skala och hacka rabarbern i fina bitar. Stek i en rejäl klick smör och mycket råsocker till rabarbern är mjuk.
Varva smeten med rabarbern i cupcake formar.
Smält smöret i en kastrull och rör ned de andra ingredienserna. Smula över cupcaksen!
Grädda i ugnen i ca 20 minuter i 175 grader.
Åh såååå Fin!
Jag önskar er en mysig kväll och så hörs vi imorgon!
Tävling... Vinn härligt mumsiga Chokladkakor från Marabou!
Tre lyckliga vinnare vinner fem marabou kakor var och de kommer att koras den 23 Juni så skynda att tävla!

Om du har en blogg; Svara i kommentatorsfältet och länka också till Tävlingen från din blogg.
Om du inte har en blogg; Svara enbart i kommentatorsfältet.
OBS; Det vore väldigt bra om alla lämnade sina mailadresser i kommentarerna så underlättar det arbetet!
LYCKA TILL! Önskar Marabou och Bakfia
Underbar Brownie Cheesecake med Hallon


150 g mörk choklad 70%
50 g vit choklad
200 g smör
230 g florsocker
3 ägg
120 g vetemjöl
400 g philadhelphia ost
150 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl vispgrädde
100 g florsocker
100 g frusna hallon
en handfull färska hallon
citronmellis
Gör så här:
Brownie: Smält chokladen i vattenbad.
Vispa smör och socker krämigt. Vispa i äggen ett i taget.
Vispa i mjölet och sedan vispa ned chokladen. Häll smeten i en bakplåtsklädd långpanna eller form.
Cheesecake:Vispa ost, socker och vaniljsocker krömigt. Vispa ned äggen ett i taget.
Vispa till smeten är jämn och krämig och häll över smeten över brownie smeten.
Grädda i ugnen i 175 g i 40-45 minuter. Låt kakan svalna samt stelna i minst två timmar.
Hallonkräm: Vispa grädden ganska hårt tillsammans med hallonen och florsockret.
Bred krämen över kakan och låt stelna i en timma.
Skär upp i fina bitar.
Perfekta Picknick-Pastasalladen
Denna goda sallad har jag även skickat som bidrag till den roliga tävlingen, Picknick SM som Go Green anordnar. Jag har valt mitt smultronställe, Bönan, som ligger utanför Gävle, där man verkligen kan njuta av en god picknick. Rösta gärna på mig! Priset är nämligen en resa för två till ett inspirerande matland och gissa om jag skulle bli glad om jag vann! För att rösta på mig klickar ni på hjärtat där det står RÖSTA! Tack så hemskt mycket!
Pastasallad, gör så mycket du vill, receptet går att göra i stora omgångar.
Pasta av sorten fusili
Oliver
Parmaskinka
Soltorkade tomater
Ruccola
Kidneybönor
Phladhelphiapost
vitvinsvinäger
rapsolja
salt
peppar
Gör så här:
koka upp pastan och lägg i en skål. Låt svalna.
Skölj ruccolan och låt torka.
Hacka tomaterna i små bitar och riv parman i mindre bitar.
Blanda cream cheese, lite vinäger och lite olja samt salt och peppar.
Blanda ner i pastan så att pastan blir krämig.
Banda ned alla ingredienser och fyll plastglas och tryck på ett lock.
Nu är du klar för picknick!
Vad ska ni göra i Sommar?

Mumsiga Baguetter med Rostade Grönsaker
Baguetter med Rostade Grönsaker:
2 baguetter, skurna i bitar
2 röda paprikor
1 gul paprika
1 squash
smör
salt och peppar
olivolja
basilika
2 st mozzarella
Gör så här:
Skiva grönsakerna och lägg på en plåt. Salta och ringla över olivolja. Blanda.
Rosta i ugnen i 200 grader i 30 minuter. Blanda då och då.
Dela baguetterna så att de ändå sitter fast i varandra lite.
Smöra sidorna.
Fyll baguetterna med basilika, mozzarella och grönsaker.
Bind band och fint smörpapper om dem.
The Hummingbird Bakery
En underbar Helg!
Glasskakor
Jag gjorde Glasskakor i senaste videobaket, måste jag säga att de blev galet goda? Självklart ska de förvaras i frysen, då är de fantastiskt härliga att ta fram en varm dag och njuta!
Och, vet ni vad jag ska göra i helgen? Jo, jag åker till London med mina några av mina allra käraste tjejkompisar! Självklart blir det en hel del shopping men, självklart en hel del mat också, om jag får bestämma! Så jag ska fota, fota, fota!
Glasskakor:
175 g avsvalnat smält smör2 1/2 dl ljust muscovado socker
1 dl strösocker
1 ägg
1 äggula
4.5 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
ca 150 mörk choklad
Vaniljglass
Gör så här:
Vispa smör och socker. Vispa ned äggen.
Blanda ned vetemjöl, kakao, bikarbonat, vaniljsocker.
Blanda ned den hackade chokladen.
Forma bollar av chokalden och lägg på en bakpapperskläddplåt.
Grädda i 17 minuter i 175 grader.
Ta två kakor och bred glass emellan dem.
In i frysen tills du ska äta!