Saffransskorpor med Havregryn och Sötmandel

En riktig jul-favorit som passar väldigt bra att doppa i Roiboos Vanilj-the! Jag har i havregryn då jag tycker det blir mycket knaprigare!

100 Ingredienser:
100
g smör
1 1 g (2 påsar) saffran
2 2 st ekologiska ägg
1.5 2 dl dl strösocker
5 5 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1.5 1.5 tsk bakpulver
1.5 1.5 dl grovt hackad sötmandel

Gör så här:
Smält smöret tillsammans med saffranen. Detta för att saffranssmaken verkligen ska blomma ut och komma till sin rätt! Häll sedan ned i en skål och rör ihop med äggen!
Blanda de torra ingredienserna för sig och blanda sedan ned dem i ägg smeten med de hackade mandlarna.
Forma till längder på en plåt och grädda i ugnen i ca 20 min 175 grader.
När tjugo minuter har gått tar du ut skorplängderna och sänker gradantalet till 125 grader. Du skär nu längderna i 1.5-2 cm tjocka skivir och lägger tillbaka dem på plåten fast "liggandes". Nu låter du skorporna torka i ugnen i ca 15 min i 125 grader! Ta sedan ut skorporna ur ugnen och låt svalna. Förvara i en tätslutande burk!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0