Bästa Kanelbulls Receptet!

Det finns många olika recept på bullar! Jag har prövat de flesta, Leila Lindholm, Systrarna Eisenman, Vår Kokbok... MEN det receptet jag alltid återkommer till och det som alltid är bäst ät receptet på baksidan av vetemjölspaketet (kungsörnen)! Tänk bara på att ha mycket fyllning. Det är väldigt viktigt! Ett hett tips är även att strunta i pärlsockret, grädda bullarna "utan garnering" och snabbt nät man tar ut dem ur ugnen pensla dem med lite ljus sirap utrört med lite, lite vatten och strö över strösocker. Då blir de bagerifina!

Här är receptet till de bästa bullarna, lånat från kungsörnens hemsida!

Tillagning

Tillred degen enligt anvisning på förpackningen. Jäs degen till dubbel storlek, ca 30 minuter. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
Dela degen i 2 delar och kavla ut varje del till en avlång kaka.
Bred på ett tunt lager av fyllningen och rulla ihop kakan till en rulle.
Skär rullen i 10 delar och lägg dem med snittytan upp i pappersformar eller på bakplåtspappersklädd plåt.
Låt jäsa under bakduk ca 45 minuter, tills bullarna ser lätta och porösa ut.
Sätt ugnen på 250ºC.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över garnering.
Grädda mitt i ugnen, 5-10 minuter.
Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Ingredienser

Ca 20 st
1 pkt (500 g) Kungsörnen Vetebröd (Bakmix) 2½ dl vatten
Fyllning:
50 g rumsvarmt smör eller margarin
½ dl strösocker
1 msk kanel
Pensling: 1 ägg
Garnering: pärlsocker eller hackad mandel


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0