Min goda Rabarber-och Jordgubbspaj
Min goda Rabarber-och Jordgubbspaj
pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
100 g kylskåpskallt smör i kuber
2 äggulor
1 1/2 dl havregryn
Blanda snabbt ihop smör, mjöl, socker med fingertopparna till en smulig deg.
Blanda alla andra ingredienser och tillsätt i degen. Tillsät även gulorna.
Tryck ut i en pajform och grädda i 175 grader i 20 minuter.
Fyllning:
500 g jordgubbar
3 stjälkar rabarber
2 tsk potatismjöl
2/3 dl strösocker
Skölj jordgubbarna och skiva dem.
Skala rabarbern och skiva dem.
Blanda alla ingreidenser i en skål och strö över pajformen.
Topping:
100 g smör
1 1/2 dl havregryn
2 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
Smält smöret i en kastrull och blanda alla ingredienser i den till den smulig deg.
Strö över pajen.
Grädda i ugnen i 150 g i 30 minuter.
Servera med vispgrädde!
Underbart! Det där är verkligen sommar för mig :)
Åh så gott det lät! Speciellt med både pajbotten och smultopping. Själv är jag så lat att jag bara kör på smultopping, men denna paj ska jag minsann prova för den ser väldigt god ut! :)
Åh va det ser gott ut!! Kan inte vänta tills sommaren :) Har du förslag på nägra nadra goda sommar pajer? :)
Önskar dig en bra måndagkväll & hoppas att du får en bra vecka!
Såg verkligen underbart gott ut.
Jag har en fråga: Går du på gymnasiet, i så fall vilken linje?
Åh den såg himla god ut alltså! Pajer är bland det godaste och lättaste man kan baka. Jag bakade en royalepaj med bär idag och frös in den, imorn ska den gräddas och serveras till fikat =)
Åh, så gott det såg ut! Håller verkligen med dig, rabarber och jordgubbar är underbart tillsammans. :-)
Hur stor ska pajfornen vara i diametern?