Smarriga Blåbärsrutor
Här är receptet som den fina blåbärssylten fick inspirera! En mellanmjuk kaka med blåbär och mandel som passar lika bra till fikat som till dessert med en kula vaniljglass. Om man inte tycker om blåbär kan man naturligtvis ta en annan sylt och om man inte tycker om mandel så kan man självklart strunta i den! Blåbärsrutorna blev snabbt en favorit här hemma och jag hoppas de blir det hos er också!
Blåbärsrutor, 1 plåt
4 dl vetemjöl
1/2 dl stocker
1 tsk vaniljsocker
200 g smör
1 äggula
2 dl blåbärssylt
1 näve hackad sötmandel
florsocker
Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och ägg i en skål. Smula ner smöret och blanda till en deg. Låt vila i kylen i 1 timme.
Tryck ut degen på en bakpappersklädd plåt och grädda i 175 grader 15 minuter.
Ta ut och bred på sylten och strö över mandeln.
Grädda i ytterligare 10-15 minuter. Pudra lite florsocker över innan servering!
Allt med blåbär är gott! :)
Himmel vad gott det ser ut! :)
MUMS!!!!!!!!!!!
Oj så gott det ser ut!!
Mumsigt! Det där måste jag prova nån gång! :)