Klassikern Rulltårta fylld med Drottningsylt
Rulltårta är otroligt gott och en verklig klassiker men jag gör det, tyvärr, väldigt sällan! Dock uppskattar jag det desto mer de gånger jag äter det då!
Man skulle kunna fylla denna härliga rulle med i princip vad som helst. Vitchokladkräm och jordgubbar, mosade bär, nutella och banan, eller som här, drottningsylt!
Klassikern Rulltårta, ca 13 bitar
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 msk röd mjölk
skal av en hel citron
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
strösocker till rullning
drottningsylt eller annan sylt till fyllning
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt och häll sedan ned mjölken och citronskalet i smeten.
Blanda de torra ingredienserna och blanda försiktigt ner dem i äggsmeten med en slickepot!
Häll hela smeten på en pllåt täckt med bakplåtspapper och sedan in i ugnen i ynka 5 minuter!
Ta nu ett bakplåtspapper och strö den med strösocker. Ett fint lager. Själp nu upp tårtbottnen på det sockrade pappret och dra bort det översta pappret från bottnen. Bred nu ett ganska tunt lager sylt. Det ska inte vara för tunt men inte heller för tjockt.
Rulla nu till en tight rulle. Klart!
Servera som den är eller med lättvispadgrädde eller vispad creme fraishe.
haha skulle göra sånna grejer om jag inte mådde såhär, är en plåga att bara gå in i köket ju och har bakisätit heela dagen för att hålla mig vid liv typ haha
hoppas du haft en piggare dag än jag:)
sv: Tack så mycket :)
hehe ja det låter ju faktiskt inte helt fel med rulltårta :P
Wow, ser underbart gott ut=)
Åh,super gott.. Ska jag göra ikväll. :)
Mumsigt=) tyvärr så är det slut på såna saker nu en tid framöver...det är dags en GI-period nu efter jul och allt=)