Farmors Mazarintårta

Detta är då inte farmors recept på Mazarintårta, det är mitt. Däremot är det bokstavligen hennes tårta då hon fick den på sin födelsedag häromdagen! Den fina tårtan var verkligen lyckad, hon älskar mazariner så denna föll henne i smaken. Nej, det är ingen jättemazarin, dock påminner den som en i smakerna. En bra födelsedagstårta helt enkelt!
Farmors Mazarintårta, ca 12 bitar
250 g mjukt smör
200 g mandelmassa
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
5 ägg
1 dl vetemjöl
hallonsylt
florsocker
vatten
Gör så här:
Vispa riven mandelmassa, smör, socker och vaniljsocker smidigt.
Tillsätt äggen under vispning och blanda sedan i mjölet för hand.
Häll smeten i en smörad och bröad from och grädda i ugnen i 175 grader i 30 minuter.
Låt svalna.
Bred på en lager sylt över kakan.
Skapa en glasyr av florsockret och vattnet, den ska vara ganska trögflytande.
Bred på glasyren och låt stelna, dekorera med hallon.

Kommentarer
Postat av: Ida

Mums det lät gott, ska nog testa göra den när jag får tid :)

2010-03-18 @ 20:42:08
URL: http://adi89.blogg.se/
Postat av: BakJennie

Min pappa är också mazarinälskar så jag ska defenitivt göra den(:!

2010-03-19 @ 11:53:42
URL: http://jsjolin.blogg.se/
Postat av: BakJennie

Den ska göras(:!

2010-03-19 @ 11:54:24
URL: http://jsjolin.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Ser underbar ut och hur gott är det inte med mazariner?!

2010-03-19 @ 13:22:58
URL: http://rebeccalagarmat.blogg.se/
Postat av: Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

gillar inte mazarin men denna såg mumma ut!

2010-03-19 @ 19:23:55
URL: http://pyttis.blogg.se/
Postat av: Hanna

Om jag hade gillar mazariner så hade jag testat detta recept =)

2010-03-19 @ 22:22:20
URL: http://wordsbyme.se
Postat av: Sanna

Gott!

2010-03-20 @ 09:35:36
URL: http://sannakumlins.blogg.se/
Postat av: Matilda Barnboksillustratör

gott! jag älskar mazariner, så den där hade säkerligen jag gillat! :-)



ja, moules frites, supergott!

2010-03-22 @ 16:52:58
URL: http://www.matildasalmen.com
Postat av: Malin M

Hej!



Jag har precis gjort denna, men den blev helt misslyckad; smeten är alldeles rinnig trots att den varit inne längre än vad som står. Dessutom är den väldigt "oljig". Är receptet korrekt? Det är väldigt mycket smör i den, 250 gram.... stämmer det? Tack för svar!!



Hälsningar

/Malin

2010-07-15 @ 23:04:11
Postat av: Bakfia

Hejsan!

Det var synd. Receptet ska funka, andra läsare har gjort den och då har det gått bra! Använde du vanlig ugn eller varmluft? Om man använder varmluft blir resultatet bättre, i vanlig ugn kan den ta längre tid! Hoppas det blir bättre!

Mvh Bakfia

2010-07-16 @ 10:44:33
URL: http://bakfia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0