Viktoria & Daniel tårtan
I sommar är det ju kungligt bröllop här hemma, roligt ska det bli. Framförallt eftersom det för en gångs skull händer något! För att gratta och hedra brudparet bestämmde jag mig för att göra en tårta, Viktoria & Daniel tårtan. Bottnarna är gjorda av choklad och vanilj och fyllningen består av drottningsylt, såklart. Hela tårtan är täckt i sugarpaste med kanderade nejlikor. Tror ni Kronprinssesan och Daniel skulle tycka om den?
Viktoria & Daniel Tårtan
Chokladbotten:
75 g smält smör
1 dl röd mjölk
1/2 dl turkisk yoghurt
1.5 dl strösocker
1.5 dl ljust muscovado socker
t;1 tsk vaniljsocker
4 1/3 vetemjöl
2 msk kakao
1 1/2 tsk bakpulver
Vaniljbotten:
75 g smölt smör
1 dl röd mjölk
1/2 dl turkisk yoghurt
3 dl strösocker
2.5 tsk vaniljsocker
4 1/2 vetemjöl
skal från 1/2 citron
1 1/2 tsk bakpulver
Drottningsylt
Sugarpaste
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader,
Blanda det smölta smöret med mjölken och yoghurten.
Vispa ägg och socker fluffigt.
Häll ner smörblandningen.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten.
Häll i en bröad form och grädda i 35-40 minuter.
Låt svalna.
Gör likadant med vaniljbottnen.
Lägg först vaniljbottenen på ett fat.
Bred på ett rejält lager sylt.
Lägg försiktigt på chokaldbottnen.
Kavla ut sugarpasten och dekorera efter eget tycke.
vilken söt tårta! Tror absolut de skulle gilla den! :)
Blir det inte torrt utan grädde eller liknande?
Det är ju bara sylt och "bröd" nu?
sv: Jen, jo det kan man tro, men bottnarna är så saftiga så jag tycker att det är saftigt. Men självklart, den här tårtan kan man ju variera så mycket man vill. Lägga till grädda, vaniljkräm, riktiga jordgubbar osv.