Gott Nytt År!
Mmmm...Chanel...
Ska vi gissa vilka smaker det kan vara i Chanels Cupcakes? Vanilj och Lakrits kanske? Eller vitchoklad och lakrits?
Amerikanska Pannkakor-Bästa Medicinen
Amerikanska Pannkakor, ca 12 st.
2 ägg
75 g smör
2 dl röd mjölk
1/2 dl kallt vatten
3 dl mjöl
1/2 matsked råsocker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
extra smör till stekning
Gör så här:
Smält smöret och blanda med mjölken och vattnet, rör ihop med äggen i en bunke.
Blanda alla torra ingredienser och rör ner med en slev i ägg smeten. Blanda väl men det ska finnas lite klumbar kvar i smeten.
Sätt på en panna på 8:an och lägg ner en klick smör. När pannan är tillsäckligt varm, klicka ner lite smet, ca två skilda klickar i pannan. Passa noga så att de inte bränns, vänd sedan. Gör samma sak med resten av smeten.
Servera sedan med sirap och florsocker eller som jag gjorde, turkisk yoghurt blandat med lemon curd, skivade bananer och kokos!
Liiiite Bättre
Ett litet ynka ord-sjuk!
Just nu...
Middagsplaner
Sötaste Chokladasken
Besviken
Gissa om jag blev besviken när jag öppnade Marabous stora pralinask "Fortuna" härom kvällen. Vi brukar alltid ha en sådan ask över jul och den brukar ju vara hur mumsig som helst, som en jätte, jätte stor paradisask! Men inga praliner är ju som de brukade vara, alla är helt nya! Nej, jag vill ha den gamla! Mina favoriter är Cocos-kola och trillingnöt. Vilka är era?
Sötaste Tomtarna
Dessa söta tomtar har vi på julbordet! De är salt och pepper och har funnits med så länge jag kan minnas.
French Toast med Ugnsbakade Äpplen
En grå vinter morgon är detta den ultimata frukosten, eller kanske lunchen om man vaknar sent. Den innehåller inte särskilt mycket socker men är lika god för det! Äpplena kan man även äta som de är som dessert, servera då med vaniljglass!
ingredienser för 2 personer:
1 ägg
1/2 dl röd mjölk
1/3 tsk vaniljsocker
2 äpplen
8 st pecannötter, grovt hackade
25 g smör, rumstempererat
2 krm malen kanel
2 tsk flytande honung
3 skivir formbrödd
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Skär äpplena i halvor och lägg med snittytan uppåt i en ungsäker form. Blanda smör, nötter, honung och kanel och klicka på de fyra halvorna. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
Skär under tiden 3 st skivor formbröd, vänd dem i äggblandningen du har gjort av vaniljsockret, ägget och mjölken och stek bröden i en stekpanna på medelvarm platta ,när äpplena börjar bli klara, i smör. Lägg sedan upp en skiva vitt bröd på två tallrikar, skär den tredje biten snett så två trianglar bildas. Skär halvorna i två delar och lägg fyra delar på varje skiva bröd. Lägg på en klick smör, sedan lägger du på triangelskivan och sedan på med lite florsocker. Servera med lite extra råsocker och kanel om du vill!
Julklappar
JordgubbsGranita med Kardemumma

2-3 personer:
2 dl outspädd jordgubbssaft
1/2 krm malen kardemumma
1/2 dl vatten
1/2 msk florsocker
2-3 droppar röd karamellfärg
Gör så här:
Koka upp vattnet och ta sedan bort från plattan. Rör ned florsockret och låt det smälta. Häll i saften och kardemumman och karamellfärgen och blanda väl. Häll nu i en frystålig "bunke" och ställ i frysen. Rör runt ordentligt var trettionde minut med en gaffel. Gör det ca tre gånger och låt sedan stå i frysen i några timmar. Ta sedan ut ur frysen när du ska servera och lägg i små snapsglas ihop med en sked. Klart!
Glace au Four med Hallon
Ingredienser för ca 8 personer:
En halv sockerkaka
ett pkt frusna hallon
2 pkt GB Gräddglass i kvadratisk förpackning
3 ägg vitor
2 msk strösocker
Gör så här:
Vispa äggvitorna i ett hårt skum. Blanda försiktigt ned sockret med en spatel.
SKiva sockerkakan i 5 cm tjocka bitar, fyra cm om det funkar. Lägg ut på sidan i en stor ungsfast form. Strö de tinade bären över kakan. Lägg sedan på glassen och bred till sist på marängen. Var noga med att täcka glassen ordentligt! In i ugnen i 250 grader, det tar högst tre minuter att få marängen gyllene! Ut ur ugnen och servera direkt!
Mammas Irish Coffee
1 Irish Coffee glas:
2 dl varmt kaffe
1-2 cl whisky eller konjak, amaretto eller baileys är gott!
Vispgrädde
Kakao
Gör kaffet och häll ned i glaset. Blanda ned spriten och klicka på grädden! Pudra över lite kakao och dekorera med en krossad kaffe eller kakaoböna om du vill!
Julefrid
Leopard
Kardemummakaka
Denna goda kardemummakaka blev det i förrgår men den är redan slut! Här använder man sig av valfritt sockerkakarecept men byter ut vaniljsockret mot ungefär en matsked eller två teskedar kardemumma, det får man välja själv hur starkt man vill ha det! Sedan byter man ut hälften av strösockret till farinsocker eller ljust muscovado socker! Mums!
Idag så....
... får man äntligen äta allt gott man har bakat under veckan! Till Vänster på bilden ser ni brysselkex med rosa socker runt och till höger mina mini drottninggrottor. Recept på brysselkexen kommer imorgon men just nu ska jag njuta av lite NK; s Röda Mulen the, Några smörgåsar med Julskinka på och lite julmusik. Dock får jag inte bli för mätt, snart är det julbord som gäller!
Till ER ALLA Från BAKFIA, En Riktigt God Jul

Skulle inte vara helt fel om något härifrån låg under Granen imorgon!
Frukost På Riddarbageriet
Saffransskorpor med Havregryn och Sötmandel
En riktig jul-favorit som passar väldigt bra att doppa i Roiboos Vanilj-the! Jag har i havregryn då jag tycker det blir mycket knaprigare!
Ingredienser:100 g smör
1 g (2 påsar) saffran
2 st ekologiska ägg
2 dl dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl grovt hackad sötmandel
Gör så här:
Smält smöret tillsammans med saffranen. Detta för att saffranssmaken verkligen ska blomma ut och komma till sin rätt! Häll sedan ned i en skål och rör ihop med äggen!
Blanda de torra ingredienserna för sig och blanda sedan ned dem i ägg smeten med de hackade mandlarna.
Forma till längder på en plåt och grädda i ugnen i ca 20 min 175 grader.
När tjugo minuter har gått tar du ut skorplängderna och sänker gradantalet till 125 grader. Du skär nu längderna i 1.5-2 cm tjocka skivir och lägger tillbaka dem på plåten fast "liggandes". Nu låter du skorporna torka i ugnen i ca 15 min i 125 grader! Ta sedan ut skorporna ur ugnen och låt svalna. Förvara i en tätslutande burk!
Mini Julklappar
Titta vilken fin julklappp jag fick igår! Superfina mini cupcakes som jag fick av A! Hon gjorde Leilas Chocolate Cupcake recept och gräddade dem i små formar! Supersöta verkligen! Någon liknande kanske man ska göra som tilltugg på nyår?
MJ-Pepparkakor

Juleskum-Fudge

Alluminiumformar

Placeringspresenter

Jag visade ju för några dagar sedan rocky roads i presentförpackning och nu tänkte jag visa ett annat användningsområde. Nämligen bordsplacering. Bara att skriva namnet på gästen och trä på bandet och sedan sätta den lilla presenten på tallriken. Ett fint sätt att visa platsen och så får gästen en liten present på samma gång!

Var bara tvungen att visa en bild på chokladen. Chocholatelicious!
Finaste Golvet i Stan
Finaste Golvet i Stan måste väl ändå vara Saturnus? Så ska jag oxå ha det en vacker dag!
Måndag = Bakdag
Tidig Julklapp
I Fredags hade vi julavslutning, en efterlägtad sådan! En tidig julklapp fick jag oxå. Apelsintryfflar, supergoda men framförallt så fint inslagna, s:et står för Sofia! tack så hemskt mycket!
Julfrukost
Mitt bidrag till Knytis-frukost bestod av pålägg och hemmagjorda scones och köpta croissanter. Sconsen blev väldigt goda, jag använder Leila Lindholms recept som ni hittar här. Jag brukar strunta i att strö mandel över och använder bara råsocker men det är bara en smaksak!

Inspiration: Böcker
Medan min dator krånglar så lånar jag mammas så länge. Ett litet inspirations och julklappstips är böcker. Men inte vilka böcker som helst utan Lite större böcker, som både är vackra att se på och att bläddra i. Förutom alla kokböcker så har jag en liten hög med modeböcker i mitt rum. Här samlas Audrey Hepburn men Dior, Ebba von Sydow och Martina Bonnier. De är underhållande att ta fram och kika i och intressanta då de innehåller så mycket modehistoria!
Jag blir galen!
Rocky Roads i Presentförpackning

Just nu!
Mini Drottninggrottor

Hallongrottor är min pappas favorit och dessa sötnosar är en liten twist av orginalet, dessa är mindre och blev med drottningsylt, mest p.g.a. att jag inte fick upp hallonsylt burken. Men, de blev väldigt goda ändå!
Ingredienser för ca, elva st.
112 g smör
1/3 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1/4 dl potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
Gör så här:
Vispa ihop smör och socker. Blanda de torra ingredienserna och blanda ned i smörsmeten. Forma till små bollar och lägg i små tryffel eller knäck formar. Gör en liten fördjupning i tummen på varje kaka och lägg ned en liten klick sylt. Grädad i ugnen i 200 grader i 10 minuter.

Madeleine På Elle's Omslag

Nyaste Elle kom i min brevlåda och vackra Madeleine Bernadotte pryder omslaget. Så snygg, så classy och så har jag ena armbandet som hon har på bilden. Det kommer från Childhood och jag har köpt det på Pärlshopen i Sturegallerian här i Stockholm. I tidningen fanns det en lång intervju med prinsessan och jag kan lova att det var mycket intressant läsning! Kul att få följa med henne på jobbet och i vardagen! Jag tror nog att detta nummer kommer försvinna från tidningshyllorna illa kvickt så skynda att köpa nya numret av elle!
Saffranscupcake med Kokosfrosting

Den andra sorten av de juliga cupcaksen blev saffranscupcakes med kokosfroting! Kokos och saffran är en perfekt kombination och det passar så bra med den söta cupcaksen med den lite syrliga kokosfrostingen!
Ingredienser för 6 st.
2 ägg
1 dl mörkt muscovadosocker
1/4 dl strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
50 g smör
1/2 dl röd mjölk
1 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 pkt saffran
Frosting:
1 1/2 dl riven kokos
35 g mjukt smör
3 msk philadhelphia ost
2.5 dl florsocker
Gör så här:
Vispa ägg, muscovadosocker och strösocker pösigt.
Smält smöret och häll i mjölken och saffranen, blanda, och blanda det med äggen och sockret.
blanda de torra ingredienserna och blanda det försiktigt med smeten.
Sätt ut muffinformar i en muffinsplåt och fyll formarna lite mer än 2/3. Grädda i ugnen i 175 grader i 15 minuter.
När cupcaksen är helt har svalnat så gör du frostingen. Blanda allting och bred på cupcaksen. Dekorera med sockerfigurer, blommor eller strössel.


Smoothie Från Blueberry

Kostade på mig en smoothie från Blueberry idag påväg hem från skolan. Det blev en av favoriterna, nämligen yellow med banan, mango och apelsin. Tyckte jag var värd det!
PepparkakeCupcakes med Lingonfrosting
Dessa otroligt söta cupcakes är av pepparkaka och har en frosting med smak av lingon. Lingon och Pepparkaka är en otroligt god kombination och jag brukar göra massa andra bakverk med dem, förmodligen kommer några av de ut snart på bloggen!
Ingredienser för 6 st.
2 ägg
1 dl mörkt muscovadosocker
1/4 dl strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
50 g smör
1/2 dl röd mjölk
1 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 tsk pepparkakskrydda
Frosting:
1 msk lingonsylt
35 g mjukt smör
3 msk philadhelphia ost
2.5 dl florsocker
Gör så här:
Vispa ägg, muscovadosocker och strösocker pösigt.
Smält smöret och häll i mjölken och blanda det med äggen och sockret.
blanda de torra ingredienserna och kryddorna och blanda det försiktigt med smeten.
Sätt ut muffinformar i en muffinsplåt och fyll formarna lite mer än 2/3. Grädda i ugnen i 175 grader i 15 minuter.
När cupcaksen är helt har svalnat så gör du frostingen. Blanda allting och bred på cupcaksen. Dekorera med sockerfigurer, blommor eller strössel.
Juliga Bakverk
Längtar lite, lite till sommaren!
Teen Vogue

Nya numret av Teen Vogue blev köpt i fredags. Vakra Dakota Fanning var på framsidan och gav en bra intervju i tidningen!

Gula Bakverk

Marias Saffranskaka

Ingredienser:
2 ägg
3 dl socker
200 g smör
2 påse saffran, 1 gram
1.5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
Nu gör du bara som med en vanlig sockerkaka. Dvs. torra ingredienser för sig, vispa ägg och strösocker pösigt blanda däremot saffranet och mjölken, låt värma det. In i ugnen i minst 40 minuter i 175 grader. Det brukar ta lite längre än 40 minuter så känn med en sticka innan du tar ut den, den ska inte vara kladdig. Om man vill kan man bröa formen med riven kokos eller flagad mandel, det blir oxå gott! Sedan brukar vi dekorera kakan med florsocker och sätter ned en litet julgransljus i mitten med ett rött sidenband runt! Denna kaka brukar vi alltid ha varje jul efter maten till kaffet när vi öppnar julklapparna!
Egna Julkort

Idag har jag gjort egna julkort till kompisarna, väldigt enkelt och roligt att få något personligt! Jag använde mig av olika snören, lack, stämplar, stjärnor(klistermärken), sax, tejp, pennor och häftapparat! På detta här ovanför har tagit ett styvt papper, häftat på ett snöre och gjort en rosett.

På detta har jag gjort ungeför likadant, men klistrat på lite tomtar och stjärnor!

Här har jag gjort två hål med hålslagaren och knytit ett band mellan. Sedan har jag använt mig av lack och en "god jul" stämpel.

Här försökte jag efterlikna ett paket, gick väl inte sådär jättebra...

Här blev det mest klippa och klistra tekniken, mycket komplicerat (inte)!
Nästa år ska jag göra några rikigt fina på photoshop, så har jag i och för sig tänkt många år men, men...
Lucia
fel,fel,fel
Får man ta från det understa lagret?

Vissa tycker det är den åttonde dödssynden att ta från det undre lagret. Jag struntar i det och tar mina favoriter ändå. Vad gör ni?
Rotfrukter

I torsdags var det rotfrukter, bea och rostas. Rotfrukter i ugn är verkligen en favorit och passar till allt. I denna blandning har jag potatis med skal, rödlök i fjärdedelar, morotsstavar, röd och gul paprika i strimlor och palsternacka i stavar. Blanda allt och lägg i en långpanna, ringla över olivolja och flingsalt och sätt in i ugnen i 200grader i 40 min. Super gott blir det. Om man har färska örter till hands så kan jag verkligen rekommendera att strö över timjan eller rosmarin innan grönsakerna åker in i ugnen. Detta passar till köttet, till grillat, bäst till lamm, på buffé bordet eller som det är. Att strö över chevréost innan ugnen är oxå en hit!
Cupcakes Rocky Road

Ett av mina favorit godisar är Rocky Road. Jag tänkte kombinera mina favoriter, choklad cupcakes och Rocky Road och bilda en ny favorit, Cupcake Rocky Road. Smarrigare är smarrigast och väl värt minutrarna i köket.
Ingredienser 6 st.
2 st ekologiska ägg
1.4 dl strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
25 g smör
1/2 dl turkisk yoghurt
1. 75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao av god kvalitet
1 nypa salt
50 g mörk choklad 70 %
1 dl mini marshmellows
1/2 dl pistage nötter
Choklad frosting:
30 g mjukt smör
3 dl florsocker
2 msk kakao
50 g turkisk yoghurt
Gör så här:
Vispa ögg, strösocker och vaniljsocker fluffigt och vitt.
smält smöret och blanda i yoghurten, vispa ned i äggsmeten.
blanda alla torra ingredienser och vänd försiktigt ned i smeten.
Smält chokladen i vattenbad och blanda ned i smeten. Häll ned nötter och marshmellows och blanda. Klicka ned smeten i muffinsformar som du har ställt i en muffinplåt. Grädda i 15 min i 175 grader.
Låt svalna.
Blanda alla ingredienser till frostningen. Bred på cupcakesen. Strö över pistage nötter och marshmellows, jag hade på lite geléhallon vilket även är gott. Klart!


Den som väntar på något gott...
Super Mum? Jag? Skulle inte tro det!

Inte för att jag är någon "super mum", eller "mum" för den delen heller men jag gillar den här koppen ändå, god att dricka ur! Den kommer från Jamie Oliver's egna serie!
Om jag fick 45 000 kr skulle jag spendera dem på denna!

Denna fina sak kommer från Judith Leiber och heter "Cupcake crystal-embellished clutch" och kostar, ja, 45 000 svenska kronor. Man kan ju alltid drömma, right?
Pepparkaketryffel

Fina, fina pepparkaketryffel, åh så god du är! Jag gjorde ju praliner igår men det blev lite choklad över så då använde jag den till att göra tryfflar med pepparkakesmak! Jag använde ungefär en tesked pepparkakskrydda och jag kan tänka mig att åt hela receptet krävs det ungefär två teskedar. Härligt juligt!
BesoHollywood = A Kiss From Eva
Ska man kanske strunta i skolan idag och åka till U.S.A istället? nej kanske inte, men ni kan! Om ni åker förbi Hollywood den närmaste tiden så tycker jag ni ska besöka Eva longorias egna restaurang Beso (betyder kyss). Det är tillsammans med kändiskocken Todd English som Beso har uppstått och maten har en latinsk approach samtidigt som det liknar ett amerikanskt "steakhouse" och de satsar på naturligt föda djur och fräsha läckerheter från havet. Det låter verkligen härligt och jag skulle inte vänta med att smaka "Eva's Avocado Guacamole, crispy tortilla chips" eller "chocolate fudge cake, cinnamon ice cream and crème fraiche". Det låter underbart gott! Om man kollar på hemsidan ser det också fantastiskt fint ut! Den dagen jag har vägarna förbi 6350 Hollywood Boulevard, då ska jag stanna till!
Onsdag 9/12-09
Just det, glömde nästan, Grattis Hanna på Födelsedagen!
2 Sorters Praliner

Idag invigde jag min fina pralinform. Pralinerna blir formade som löv (ser ni?) och jag prövade två olika smaker. En med tranbär och pecannötter och en med kardemumma. De var väldigt lätta att göra och var väldigt roliga att göra med formen!
150 g choklad 56% kakao
1 matsked vispgrädde
några tranbär
några pecannötter
kardemumma
Gör så här:
Smält chokladen i vattenbad. Blanda försiktigt ned vispgrädden och blanda. Hacka några tranbär och pecannötter. Lägg dem i formarna, bred sedan chokladmassan på med en spattel. Ta nu resten av chokladen och blanda med två kryddmått kardemumma. Blanda väl. "Tryck" ned i formarna och jämna till kanterna. In i frysen i tio minuter, förvara sedan i rumstemperatur innan servering. Om man inte har pralinformar hemma funkar det även med iskub-formar eller liknande. Detta är verkligen något att göra om man vill imponera på gästerna. Min personliga favorit blev de färgglada, de såg finast ut!

(Suddig bild, hemskt ledsen!)
Pasta Carbonara

Detta är superenkelt och går snabbt!
Ingredienser för två stora tallrikar:
1 pkt sidfläsk
Pasta
3 ägg, varav tre gulor, en vita
svartpeppar
1/2 dl parmesan
persilja
smör
1/2 dl grädde
Gör så här:
Koka upp vattnet till pastan. Under tiden strimlar du fläskelt och steker det i lite smör. Lägg nu i pastan när vattnet kokar. Följ anvisningarna på pastapaketet.
Nu blandar du äggen, grädden, hackad persilja, svartpeppar och parmesan. Häll ned fläsket i blandningen. Häll av pastavattnet och häll i pastan i kastrullen igen med en klick smör. När smöret är smält, häll ned äggblandningen och blanda snabbt. Häll fort upp på tallrikar, dekorera med persilja och ställ fram extra parmesan. Klart!
Lussebullar från Tomtebageriet

I lördags var det jobb igen. Dessa bakde inte jag dock blev det mycket småkakor och servering! Älskar att komma dit på morgonen och känna doften av nybakade bullar och bröd, det är lyx!
Pepparkakeland

Igår fick jag alla möjliga små presenter. Mycket goda pepparkakor, läppbalsam, bak-kit (tack så hemskt mycket!), choklad en masse och dessa. Två fina pepparkakor med mina namn på! Hur fina som helst! Nu hänger de i mitt fönster. Tack F & B och alla ni andra!
Julmingel Deluxe

Igår var det Julmingel här hemma. Jag bjöd på lussebullar, pepparkakor, polkasnittar, juleskum, choklad, glögg, julmust mm. Det var väldigt roligt och jag tror alla hade det mysigt! Lördagen och Söndagen gick åt allt bakande men det var det värt. Lussebullarna här ovanför är ur Vår Kokbok, de har en fyllning av smör, socker och mandelmassa. Jag gjorde knutar av dem, påenslade med ägg och strösslade med pärlsocker.

Här är min kolapaj. Mördegen är Leila Lindholms recept. Ni hittar det på recept.nu. Jag fyrdubblade receptet så det blev lite tjockare degkanter. Det räckte till två stora avlånga pajformar. I finns Vårkokboks kolasåsrecept. Där står det att det ska ta tio minuter att koka kolan, det tog en timma för mig. Kanske gjorde jag något fel men jag vill tro att det står fel i boken! Innan kolan stelnade strödde jag över pistagenötter, pecannötter, mandlar, mörk choklad och tranbär. Denna var den mest populära rätten!

Dessa godbitar är polkasnittar. Receptet hittar du här.
Sedan var det godis och glögg, pepparkakor och grönmögelost mm. Mycket lyckat blev det.

Jag i sista sekund värmer glöggen. Ha en fortsatt mysig 7:e december
Gå-Bort-Present

Gårdagens Gå-Bort-Present blev denna. Detta är torra ingredienser till M&M Chocolate chip. Jag lade ingredienserna för 24 st i en fin glasskål, satte över en duk och trädde på en lapp på ett snöre som jag sedan band runt omkring burken. Jag använde bara bruna, röda och gröna M&M's för en julig känsla och på baksidan av etiketten skrev jag ned att det skulle tillsättas ett ägg och 125 g smör för att kunna baka ut kakorna. Fiffig present eller hur? Mycket nöjd med den blev jag i alla fall!



Julblommor
Julfina blommor förgyllde dagen!
Extra-Lunch

Extra-lunch på Panini! Deras varma sudregsbrödsklämma med parma och mozarella är verkligen en dröm. Toppen när skollunchen inte riktigt mättar så mycket som man skulle vilja.
Att Ha Runt Kolan

Sitter med A och planerar helgen! På söndag blir det dessa; Hej-då påsar (typ egna Goodie-bags) fyllda med egengjord julig kola som jag har hällt i dessa fina formar. Allt omlindat av silverpåse och fint snöre. Det låter väl bra? Formarna är from Kalasform och jag har köpt dem på Designtorget. Om man har vägarna förbi NK kan man köpa dem där oxå!
NK's Julskyltning

Idag gick jag och A och kollade på NK's julskyltning. Älskar verkligen deras skyltning, det är jul för mig! Känner mig alltid som en sjuåring som beundrande tittar in i fönstren och läser berättelserna. En favorit i år var mössen som lagade mat och bakade, det kan ni kanske förstå varför jag gillade den extra mycket!

Titta på musen som står på stegen och spelar fiol, söt! och Musmor står vid spisen, är inte det typiskt?

En annan favorit var den fina isbjörnen! Åh, snart är det jul hörrni! Längtar ni?
Aktuellt Just Nu
Vaknade och tänkte: Åh vad skönt med Lördag, fem sekunder senare slog den hårda verkligheten ned:s
Frukost: Löskokt ägg på en rostad brödskiva. Frukt & Nöt-bröd med ost och leverpastej och te.
Dagens favoritplagg: Silkiga klänningen!
Humör: Det känns som om det kommer att hända något och känner mig en aningens suddig idag... Annars är det prima med mig!
Gjort: Gått i skolan (vad annars), gjort läxor, storhandlat inför söndag, skrivit ett argt sms och sedan ändrade mig och skrev tillbaka ett kärleksfullt sms.
Planer: Kortsikt, vad jag ska bjuda A på för middag imorgon. Långsikt: Söndag, Söndag, SÖNDAG!
Lunch: Skollunch, biffstroganos á la skolmat. Behövs det en bättre förklaring?
Läser: The Kite Runner (till skolan), den är verkligen super!
Bästa: Att jag har så fina vänner<3 och att jag inte halkade på en enda isfläck i morse!
Sämsta: Hade tunna strumpbyxor på mig i minusgrader och misstänker nu en seriös köldskada.
Middag: Mammas älggryta med jasminris och sallad!
Väder: Äntligen kostade gud på sig att ta fram solen idag!
TV-program: Grey's Anatomy. Sitter bänkad varenda onsdag!
Kom-i-håg: Inte glömma att ta av mig linserna innan jag somnar!
Uppmanar: Att rösta i elles modetävling, Emma Fredwall Karlssons klänning är en favorit!
En suddig Bakfia idag!
Storhandlat

Storhandling på Pris Extra och Martin Ohlsson! Det som fick följa med hem var bl.a. jättestora plastlådor med juleskum. 5 st stora chokladaskar, Storpack Annas pepparkakor, Glögg, Julmust och mkt, mkt, mer! Någon som kan gissa vad jag ska göra med allt?
Pastastubbar i Ugnen

Nu har jag varit och storhandlat inför helgens festligheter! Helt slut! Tänkte bjuda på lite middagsinspiration och det blir, ja, pasta! Jag tillhör verkligen Pasta generationen, jag älskar pasta! En av anledningarna är att man kan göra så otroligt mycket med det, den andra anledningen är att det oftast går väldigt snabbt att tillaga. För några veckor sedan gjorde jag detta, gratinerade pastastubbar fyllda med parma, zuchinni (nu hur det stavas) mm. Enkelt och gott var det. Jag gjorde egen tomatsås men om man inte orkar så går det lika bra med tomatsås på burk eller kanske salsa!
Pastastubbar för 4 personer:
2 mozarella
1 pkt färska lasagneplattor
pinjenötter
tomatsås
12 skivor parmaskinka
1 zuchinni
Gör så här:
Skär upp den fräska pastan i fyra lika stora "plattor". Bred varje platta med lite tomatsås. Lägg på skinkan, sedan lite, lite skivad mozarella och sedan tunt skuren zuchinni, använd ungefär halva. Rulla ihop plattorna till små rullar och skär dem i ca 3 lika stora delar var. "ställ" dem i en lätt smörad form och strö över riven mozarella. Häll över tomatsås. In i ugnen i ca 175 grader tills osten har fått färg. Ta ut, lägg upp på tallrikar, strö över pinjenötter och servera med en grön bladsallad!


Julkänslor
Idag är det ju första December och jag inviger den nya månaden med en juliglåt, framförs av den fantastiska sångerskan Mariah Carey!