Bakfias Videobak, avsnitt 2
Vinnaren är...
http://lella.blogg.se/2010/april/sotsakstavling.html
Kram!
Superduper Morotsmuffins
Dessa fick ingen frosting på sig, endast lite florsocker, och ibland tycker jag att det är galet gott att äta muffins utan "fluff" på. För då smakar de ju verkligen muffins eller hur? Men, det blir de ändring på redan i eftermiddag då nya avsnittet av "Bakfias Videobak" ska spelas in. Då blir det mycket "fluff". Kan ni gissa vad jag ska baka?
Morotsmuffins, ca 4 st
3 st morötter rivna
2 ägg
1.5 dl råsocker
3/4 dl rapsolja
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 msk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 tsk ingefära
1 tsk kardemumma
Gör sä här:
Vispa upp ägg och socker.
Blanda der morötterna och rapsoljan.
Blanda alla torra ingredienser och rör ned i smeten.
Fyll muffinsformar och grädda i 150 grader i 45 minuter!
Förresten: Missa inte tävlingen som avslutas imorgon där du kan vinna mumsigheter från Chokladfabriken!
Blåbärsmacaroons
Blåbärsmacaroons blir verkligen galet gott, dock ganska så sött men jag ser inte att det kan vara ett problem! Söta blir de med lite strössel på toppen och galet god blåbärskräm mellan.
Blåbärsmacaroons, ca 20 st
3 dl mandelmjöl (malen mandel)
3 dl florsocker
2 äggvitor
1/2 msk strösocker
1/2 krm ättika
1/2 krm maizena mjöl
1 tsk vaniljsocker
100 g vitchoklad
50 g smör
1/2 dl blåbärssylt
Gör sä här:
Mixa mandeln fint och blanda med florsockret.
Vispa upp äggvitorna till ett skum och vispa ned strösockret.
Vispa upp till ett hårt skum och vispa ned ättika och maizena.
Vispa till ett fast skum och rör ned lite i taget av mjöl blandningen med en slev. Varva med vaniljsockret.
Fyll en sprits och spritsa ut små rundlar på en bakpappersklädd bakplåt.
Grädda i 12 minuter i 150 grader. Om du som jag har en ojämn ugn, kör då först 6 minuter. Sedan ut med plåten, vrid den ett halvt varv och sedan in med andra änden i 6 minuter till.
Låt svalna. Lyft pappret från plåten.
Smält chokladen i vattenbad och ta bort från värmen.
Rör ned smöret och sylten.
Lått stelna lite.
Spritsa eller bred på krämen på kakorna.
Redo för Leverans!
En beställning av Macaroons!
Vinn Lakritskolastänger från Chokladfabriken!
Vill du vinna? Då gör du sä här:
Om du har en blogg: Skapa ett inlägg på din blogg med länk hit till inlägget. Kommentera även i kommentarfältet.
Om du inte har en blogg: Kommentera i kommentarfältet.
Lycka till och kör hårt då tävlingen avslutas den 29/4!
Rosendrömmar
Rosendrömmar, ca 20 st
1 dl rosensocker
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl rapsolja
1 tsk hjorthornssalt
4 dl vetemjöl
Gör så här:
Vispa socker och smör pösigt.
Tillsätt oljan lite i taget. Blanda alla torra ingredienser ich rör ned i smeten.
Forma små bollar och lägg på en bakpappersklädd pakplåt.
Grädda i 150 grader i ca 15-20 minuter.
Mintmacaroons med Polkagrisar
Mintmacaronns med polkagrisar, ca 20 st
3 dl mandelmjöl (malen mandel)
3 dl florsocker
2 äggvitor
1/2 msk strösocker
1/2 krm ättika
1/2 krm maizena mjöl
1 tsk vaniljsocker
50 g vitchoklad
25 g smör
2 droppar pepparmint-arom
En handfull polkagrisar
Gör sä här:
Mixa mandeln fint och blanda med florsockret.
Vispa upp äggvitorna till ett skum och vispa ned strösockret.
Vispa upp till ett hårt skum och vispa ned ättika och maizena.
Vispa till ett fast skum och rör ned lite i taget av mjöl blandningen med en slev. Varva med vaniljsockret.
Fyll en sprits och spritsa ut små rundlar på en bakpappersklädd bakplåt.
Grädda i 12 minuter i 150 grader. Om du som jag har en ojämn ugn, kör då först 6 minuter. Sedan ut med plåten, vrid den ett halvt varv och sedan in med andra änden i 6 minuter till.
Låt svalna. Lyft pappret från plåten.
Smält chokladen i vattenbad och ta bort från värmen.
Rör ned smöret och aromen i bitar och droppar.
Lått stelna lite.
Spritsa eller bred på krämen på kakorna.
Krossa polkagrisarna och sila av dem.
Rulla kanten av kakorna i splittret.
Och Vinnaren är...
Min goda Rabarber-och Jordgubbspaj
Min goda Rabarber-och Jordgubbspaj
pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
100 g kylskåpskallt smör i kuber
2 äggulor
1 1/2 dl havregryn
Blanda snabbt ihop smör, mjöl, socker med fingertopparna till en smulig deg.
Blanda alla andra ingredienser och tillsätt i degen. Tillsät även gulorna.
Tryck ut i en pajform och grädda i 175 grader i 20 minuter.
Fyllning:
500 g jordgubbar
3 stjälkar rabarber
2 tsk potatismjöl
2/3 dl strösocker
Skölj jordgubbarna och skiva dem.
Skala rabarbern och skiva dem.
Blanda alla ingreidenser i en skål och strö över pajformen.
Topping:
100 g smör
1 1/2 dl havregryn
2 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
Smält smöret i en kastrull och blanda alla ingredienser i den till den smulig deg.
Strö över pajen.
Grädda i ugnen i 150 g i 30 minuter.
Servera med vispgrädde!
Jag skulle bli så galet glad om ni ville rösta på mina muffins!
Mitt bidrag blev dessa sötnosar. Ett par muffins där halva är choklad, halva hallon, och i mitten lite "crunch" och marabou. Låter det som ett recept i din smak? Snälla rösta då på mig här! Jag skulle bli så galet glad om jag vann och det skulle verkligen betyda väldigt mycket! Man röstar på de små cupcakesn bredvid Recept namnet:)
Vinsten är en resa till Shanghai där ens bakverk kommer att stå plats på en utställning, härftigt eller hur? Så snälla, rösta på mig, och ha en underbart härlig Lördag! Det ska i alla fall jag ha då det idag är dags för årets första jordgubbs-och rabarberpaj!
Kram på er!
Lavendelskorpor
Skorporna funkar även med rosensocker vilket det snart kommer recept på! Om man vill kan man doppa ena halvan av skorpan i vitchoklad, då blir den alldeles förföriskt god!
Lavendelskorpor, ca 20 st
lite mer än 60 g smör
2 msk lavendelsocker
1/2 ägg
1.5 fl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 dl röd mjölk
3/4 dl grädde
1.5 dl havregryn
Gör så här:
sätt ugnen på 200 grader och rör matfett och socker pösigt. OBS! Glöm inte att sila av lavendelblommorna from sockret!
Tillsätt ägget och rör om.
Blanda alla torra ingredienser och rör försiktigt ned i äggsmeten. Varva med mjölken och grädden.
Forma två längder på en bakpapperkläddplåt och grädda i ca 20 minuter.
Ta sedan ut längderna ur ugnen och skär dem i bitar. Lägg på sidan och in i ugnen igen, denna gång i 100 grader i 40 minuter!
Låt svalna!
Tips Någon?
Om du gillar te, Kolla in den här Tävlingen!
Smakerna är: "Söder om Ven", "Imperial 1:st Garden", "Mambo Jambo", "Choklad, Chili & Äpple" och "Lunda Blandning"!
Du tävlar så här:
Om du har en blogg: Skapa ett inlägg på din egen blogg och länka till detta inlägg. Kommentera även i kommentatorsfältet nedan!
Om du inte har en blogg: Lämna en Kommentar i kommentatorsfältet!
Tävlingen pågår till och med 20/4. Lycka till nu!
Missa Inte Morgondagen!
Första Försöket med Sugarpaste!
Hemmagjord Vaniljglass

Hemmagjord Vaniljglass, 1 bunke
2 vaniljstänger
5 msk vatten
3 äggulor
3 äggvitor
2 dl vispgrädde
1 dl röd mjölk
1 dl siktat florsocker
Gör så här:
Skär vaniljstängerna på längden och koka dem i 5 minuter under lock. Låt svalna utan lock.
Vispa äggvitorna till ett löst skum. Öka hastigheten och vispa till ett styvt skum.
Vispa grädden och mjölken, japp mjölken också. Vispa ned äggulorna och florsockret och vispa tills det blir pösigt.
Skrapa ut vaniljfröna och lägg ned dem i ägg/grädd blandningen.
Rör försiktigt ned äggvitan, lite i taget.
Täck bunken med platsfilm och in i 2 timmar.
Rör om i glassen och häll ned den i en frys tålig bunke med lock.
In i frysen!
Blåbärsmuffins med citron
Okej, om jag ska berätta lite om muffinsen! De som var lite extra uppmärksamma under videoinlägget såg kanske att det fanns nybakade muffins på en tallrik bredvid, detta är de muffinsen! Blåbärsmuffins är nog den muffin sorten som jag gillar allra bäst. Av muffins alltså, Cupcakes är ett helt annat kapitel! Dessa muffins är söta, som vanliga muffins, medan topingen är ganska syrlig med citronen och den osöta glasyren. De blir ganska matiga också, p.g.a. havregrynen vilket inte jag inte tycker gör något, då kan man äta dem som mallanmål!
Blåbärsmuffins med Citron, ca 12 st
3 ägg
1 dl mörkt muscovado socker
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1/2 dl röd mjölk
1/2 dl turkisk yoghurt
3 1/2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal från 1 citron
250 g frysta blåbär
1 msk potatismjöl
50 g mjukt smör
100 g färskost
1 msk florsocker
1 citron
Färska eller torkade blåbär
Gör så här:
Vispa ägg, strösocker och muscovado socker pösigt.
Smält smöret och vispa ned mjölken och yoghurten. Rör ned i äggsmeten.
Blada alla torra ingredienser och citron skal vänd ner i smeten, försiktigt,
Blanda de frysta bären med potatis mjöl. Blanda försiktigt ned i smeten.
Klicka ned smeten i mufinsformar som står i en muffinslåt, ca 3/4 av formen.
Grädda i 175 grader i ca 25 minuter, Muffinsen ska inte vara kladdiga, men inte heller helt torra, haha, ni förstår!
Låt svalna.
Blanda smör, färskost och florsocker. Bred på muffinsen.
Skär citronen i klyftor och lägg på glasyren. Strö på lite blåbär och florsocker.
Premiär-Bakfias Videobak
Missa Inte!
Några Fynd från Göteborg
Finfina kakburkar, muffinsformar, pralinformar och doftljus som luktar Vitchokladtryffel!
Torkade lavendel och torkade rosor.
Update: Burkarna hittade jag på Haga Nygata, en liten butik som jag tyvärr inte vet vad den heter men den hade väldigt många små prylar!
Update: Burkarna finns tydligen på Mique, Lagerhaus och jag har även sett dem på tehuset Java på Odengatan i Stockholm.
Frusen Hallonpannacotta Paj

Frusen Hallonpannacotta Paj, ca 15 bitar
25 vitchokladkakor (jag använde mig av Ica's vitchokaldcookies med tranbär)
Gör så här:
Varm choklad Klubbor


Julie & Julia
Påsktårta med Choklad och Hallon
Påsktårta är ett måste här hemma och i år gjorde jag tårtan med chokladbotten, hallonsmörkräm och chokladsmörkräm. Mums så god den blev! På toppen hade jag sockerblommor och Maltezers som skulle föreställa ägg. Hög och fin blev den men man orkar bara en bit, den är väldigt mättande!
Påsktårta med Choklad och Hallon, ca 15 bitar
300 g mjukt smör
3 dl strösocker
1.5 dl mörkt muskovado socker
5 ekologiska ägg
7 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
50 g smält 70% choklad
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bikarbonat
4 dl kallt vatten
Chokladsmörkräm:
200 g mjukt smör
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk kallt kaffe
2 dl florsocker
Hallonsmörkräm:
250 g mjukt smör
2 dl florsocker
250 g hallon
2 tsk vaniljsocker
Maltezers
Sockerblommor
Gör så här:
Blanda smör, vaniljsocker och socker.
Vispa ned äggen ett i taget.
Blanda alla torra ingredienser och blanda försiktigt ned i smeten.
Blanda försiktigt i vattnet.
Smöra och bröa två formar och dela upp hälften av smeten i varje form. Grädda 35-40 minuter vardera i 150 grader i varmluftsugn.
Låt svalna.
Vispa ihop alla ingredieserna till smörkrämarna i varsin bunke.
Bred hallonsmörkrämen på en kaka, sedan på med en kaka till och bred på chokladsmörkrämen.
Dekorera med blommor och godis.
Vad vill Ni ha i ert Påskägg?
Årets påskägg var sanerligen lyckat!
Hjälp Mig Med Tips!
Macarooner med Passionsfrukt


